maandag, juni 21, 2021
Home Competities Derde Divisie REPORTAGE | Hoogland duwt met eerste zege HSC’21 in dieper dal

REPORTAGE | Hoogland duwt met eerste zege HSC’21 in dieper dal

Op sportpark Langenoord maakte men zich afgelopen weekend op voor de eerste kelderkraker van het seizoen. V.V. Hoogland, dat vorig weekend haar eerste punt pakte, ontving op eigen terrein het nog puntloze HSC’21. Een gebrek aan scorend vermogen liet de ploeg uit Haaksbergen ook deze week met lege handen achter. Onder leiding van de trefzekere Oskar van Logtestein wisten de Hooglanders de wedstrijd in hun voordeel te beslissen: 3-1.

- Advertentie -

De thuisploeg trad aan op een toch enigszins leeg sportpark. Afgelopen week had het bestuur bekend gemaakt, wegens de landelijk toename van het aantal coronabesmettingen, preventief bezoekers te weigeren. Een selecte groep bestaande uit bestuursleden, leden van de Club van 100 en sponsoren waren wel uitgenodigd om te komen. Ter nagedachtenis aan het overlijden van clubman en fervent supporter Henk van Daatselaar werd voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden en droeg de thuisploeg rouwbanden.

Trefzeker
Een mislukt schot in de richting van de cornervlag. Het was een van de luttele momenten die na 25 minuten voetbal zorgde voor wat opwinding op de tribune. In de beginfase van de wedstrijd poogde HSC hoog druk te zetten. Hoogland wist hier bij vlagen goed onderuit te spelen, maar creëerde weinig. Met precies 28 minuten op de klok wist de thuisploeg dit balbezit, eindelijk, te benutten. De uitstekend spelende Bas Wobbes passeerde vanaf de rechterkant gemakkelijk zijn tegenstander. In de 16 meter behield hij het overzicht en schonk hij Van Logtestijn de bal. De aanvaller, die al bij de tweede paal stond te wachten, schoot gemakkelijk binnen: 1-0.

Van Logtestijn, die vorige week in de uitwedstrijd bij UNA al twee keer trefzeker was, herhaalde dit kunstje dit weekend voor eigen publiek. In de 71ste minuut viel de bal vanuit de kluts in het strafschopgebied voor de voeten van Wobbes. De middenvelder zag zijn kans schoon en schoot op doel. Keeper van HSC, Wouter Lankheet, pareerde fraai, maar kon niet voorkomen dat de gretige Van Logtestijn de bal alsnog binnen tikte: 2-0. De spits gaf na afloop toe dat de bal twee keer erg goed viel: „Ze kwamen zo voor mijn voeten, maar je moet er wel staan, zeggen ze dan!”

„Die bal zijn ze nog steeds aan het zoeken”

Gefrustreerd
Toch was de voorsprong voor de ploeg van trainer Roy Versluis nog niet zo vanzelfsprekend. Hij zag zijn ploeg na een goede beginfase en de openingstreffer ver terug zakken. „Na de 1-0 gingen we bewust of onbewust achteruitlopen. Dat moet er echt uit, want daarmee maken we het onszelf heel erg moeilijk”, vertelt de trainer in gesprek met Voetbal247.nl. „In de rust hebben we dat ook weer aangehaald, maar zeker na de goal van Bannink konden wij niet meer onder de druk uitkomen”, vervolgt Versluis.

Alexander Bannink, dit seizoen overgekomen van Go Ahead Eagles, liet zich in de eindfase van de wedstrijd namelijk van zijn beste kant zien. Zichtbaar gefrustreerd door het moeizame spel van HSC, nam hij zijn ploeg op sleeptouw en was hij verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer: 2-1. Een loopactie van de ex-prof werd op waarde geschat door Diego van der Weide waarna Bannink de bal koeltjes langs de keeper schoof.

Rendement
Het was het begin van een slotoffensief van de uitploeg. Tien minuten voor tijd sneed Bannink met een flitsende actie dwars door de Hooglandse defensie. Met een breedtepass wist hij de volledig vrijstaande Van der Weide te bereiken. Ondanks de tijd en ruimte die de buitenspeler kreeg, kwam hij niet goed uit en schoot huizenhoog over. Voor trainer Daniël Nijhof een moment om heel snel te vergeten: „Die bal zijn ze volgens mij nog steeds aan het zoeken.”

Teleurgesteld blikt de trainer van HSC’21 terug op de wedstrijd: „Ik denk dat we genoeg mogelijkheden hebben gehad om resultaat te halen.” Hij zag zijn team goede fases in de wedstrijd afwisselen met mindere fases. De ploeg uit Haaksbergen liet het na zichzelf in de sterke periodes te belonen. Na 4 wedstrijden vindt HSC’21 zichzelf daarom onderaan de ranglijst terug met 0 punten. De harde realiteit, toch ziet Nijhof voldoende perspectief: „We hadden het gevoel dat hier vandaag iets te halen viel. Ik zou me echt zorgen gaan maken als we helemaal geen kansen creëren, maar dat doen we eigenlijk elke wedstrijd wel.”

„Ik zal volgende week de eerste wel bij hem binnen schieten.”

Flow
Hoogland gooide in de laatste minuten de wedstrijd in het slot met een goal van invaller Aboubakr Ouaddouh. Met een mooie crosspass over 30 meter kon Wobbes de aanvaller bereiken die de bal vervolgens op de uit zijn doel gekomen keeper kon lepelen: 3-1. De eerste driepunter voor Hoogland dit seizoen, wat zorgde voor tevredenheid bij Versluis. „Na moeilijke wedstrijden tegen OSS’20 en Blauw Geel’38, een gelijkspel tegen UNA vorige week en vandaag 3 punten staan we denk ik op de plek waar we horen te staan.” De club uit het gelijknamige dorp bevindt zich na 4 wedstrijden op een gedeelde 12de plaats.

Hoogland wil de positieve flow volgende week doorzetten in de streekderby tegen Hercules. Van Logtestijn hoopt ook volgende week het net weer te vinden: „We gaan na deze overwinning met een goed gevoel die kant op. Ik heb al contact gehad met Fons Mulder – doelman van Hercules en nog zonder tegengoal dit seizoen – en ik schiet graag de eerste bij hem binnen.”

Foto boven: archieffoto – OrangePictures

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..