vrijdag, april 16, 2021
Home Competities Derde Divisie REPORTAGE | Hoofdrol voor Van Essen in vermakelijke wedstrijd tussen DOVO en...

REPORTAGE | Hoofdrol voor Van Essen in vermakelijke wedstrijd tussen DOVO en Staphorst

Voetballen zonder publiek, ik denk niet dat ik daar heel snel aan zal wennen, maar DOVO en Staphorst leken er zaterdag in Veenendaal weinig last van te hebben. De twee ploegen gingen vol voor de winst en dat leverde veel kansen op voor beide doelen. De hoofdrol van de middag was weggelegd voor Bo van Essen, die drie keer het net van de tegenstander wist te vinden waardoor DOVO drie punten bij kon schrijven: 3-2.

- Advertentie -

Openingstreffer
De eerste minuten was het vooral aftasten, maar daar kwam na zeven minuten spelen al een einde aan. Bo van Essen kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander. Hij trok naar binnen en haalde met links uit en zag de bal in de verre hoek van het doel verdwijnen: 1-0. Niet lang na de aftrap van Staphorst kon Van Essen weer gevaarlijk worden: hij wist op snelheid door te stoten aan de rechterkant van het veld, maar de daaropvolgende voorzet werd onderschept door een tegenstander. Na elf minuten spelen was er de eerste mogelijkheid voor de gasten, die drie minuten daarna wel het net wisten te vinden. Mike Reuvers kwam aan de rechterzijde van het veld aan de bal en gaf de voorzet op Sander de Grote, die tekende voor de 1-1. Even later kwam DOVOdoelman Jeroen Vrolijk voetballend even in de problemen, waar Staphorst net niet van wist te profiteren waardoor de stand gelijk bleef. Na de gelijkmaker werd Staphorst iets sterker en werd het een enkele keer gevaarlijk. Deze fase duurde niet al te lang en DOVO kreeg de controle over het duel weer terug. De Veenendaalers hadden veel balbezit maar dat resulteerde niet in uitgespeelde mogelijkheden.

Kansen over en weer
Na iets meer dan een half uur spelen was Staphorst dichtbij de 1-2. Een pass van Van ’t Ende kwam terecht bij Haanstra, die vervolgens De Grote in de loop aan wist te spelen. Laatstgenoemde raakte de bal nog wel, maar doelman Vrolijk was een zogenoemde sta in de weg. Een minuut later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Jordie van der Laan wist de bal te veroveren en gaf de bal mee aan de op snelheid zijnde Bo van Essen, die op zijn beurt hard binnenschoot: 2-1. Dit bleek echter niet voldoende te zijn voor DOVO om met een voorsprong de rust in te gaan. Twee minuten voor het einde van de eerste helft was er echter een hoge voorzet in het strafschopgebied van de Rooien uit Veenendaal waarbij Pascal Mulder met het hoofd raak kopte: 2-2. In de slotfase kreeg Nick de Bondt nog een mooie kans om de bal binnen te koppen op aangeven van Van Essen, maar doelman Jorick Maats wist de bal met een fraaie redding tot corner te verwerken.

Weer Van Essen
De tweede helft was pas vijf minuten bezig toen er al weer gejuicht kon worden door de spelers van DOVO. Vanaf de linkerzijde werd de bal gepasst naar Bo van Essen, die nu de bal binnenkopte; zijn derde van de middag: 3-2. Na deze treffer werd het spel aan beide zijden wat rommelig en moest Yannick Zeeman zich vanwege een blessure laten vervangen. De speler van DOVO kreeg de bal van korte afstand in zijn gezicht waardoor hij niet meer verder kon spelen. Hij probeerde dat nog wel maar dat was van korte duur. Nog binnen het uur leek Staphorst weer langszij te komen toen Sander de Grote van korte afstand op doel kon schieten, hij raakte hierbij echter een tegenstander waardoor de bal niet in het doel verdween. Staphorst drong aan, maar daardoor kon DOVO steeds gevaarlijker worden in de counter. De uitspelende formatie had het geluk in enkele situaties ook niet aan zijn zijde, de ballen vielen net niet goed waardoor men niet dichterbij wist te komen.

,,Al met al weer een onnodige nederlaag, er had zeker meer in gezeten vandaag”

Overhand
In de slotfase kreeg DOVO meerdere keren de mogelijkheid om de zege veilig te stellen, maar daar slaagde het niet in. Enkele keren omdat situaties niet goed uitgespeeld werden, maar ook omdat doelman Maats van Staphorst goed bij de les was. In de stromende regen wisten de ploegen het net van de tegenstander niet meer te vinden waardoor de thuisploeg de drie punten aan het totaal toe mocht voegen. De doelman van Staphorst was van mening dat er meer in had gezeten tegen DOVO en sprak na afloop tegenover Voetbal247.nl van een onnodige nederlaag. ,,Ik denk dat wij misschien wat meer de overhand hadden, ook omdat wij telkens op zoek moesten gaan naar de gelijkmaker. Op het einde van de wedstrijd probeerden wij met alle macht de gelijkmaker te maken waardoor wij logischerwijs heel veel ruimte weggaven aan de andere kant. Gelukkig voor ons speelde DOVO dit niet altijd goed uit, waardoor wij nog in leven bleven. Al met al weer een onnodige nederlaag naar mijn mening. Er had zeker meer in gezeten vandaag”, aldus Maats.

Er ontbreekt iets
Samenvattend een zeer vermakelijke wedstrijd waarbij toch het gemis van supporters aan de zijlijn en op de tribunes mij bij zal blijven. Zoals al door velen gezegd, het voetbal is voor de supporters en we moeten dan ook allemaal maar hopen dat het spelen van wedstrijden zonder publiek snel voorbij zal zijn.

Foto’s: Jeroen van den Berg

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..