dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFCREPORTAGE | Hoe sterk is 'outsider' AFC?

REPORTAGE | Hoe sterk is ‘outsider’ AFC?

Welk verschil een goede spits kan maken, bewees Danny van den Meiracker al meer dan eens toen hij tussentijds vertrok bij Spakenburg, maar ook vorig seizoen bij FC Lienden. Welk lot had de Betuwse club gewacht zonder de geweldenaar uit Baarn? Of neem Berry Powel, die zijn gewicht in goud waard was toen hij tussentijds IJsselmeervogels versterkte en de Rooien naar de titel leidde. Een soortgelijke prestatie leverde Raily Ignacio de eerste zes maanden van 2018, door de last van AFC op zijn brede schouders te nemen en de Reds met zijn routine en trefzekerheid naar lijfsbehoud in de Tweede Divisie te loodsen.

Samengevat: een goede spits kan een wereld van verschil maken voor elke club. Maar wat als je er zelfs twee van een dusdanig kaliber hebt? Het is een prikkelende gedachte en aanleiding om met bovengemiddelde aandacht te kijken naar de verrichtingen van AFC komend seizoen. De komst van Yordi Teijsse mag spectaculair genoemd worden, al is de hoofdpersoon zelf nuchter over zijn stap naar Goed Genoeg: ,,Gewoon een hele fijne club, dichtbij huis, met prima voetballers – veelal net als ik echte Amsterdammers – in de selectie”, verklaart Teijsse zijn veelbesproken transfer. ,,Bij Quick Boys had ik het altijd enorm naar mijn zin, tot er juist op het moment dat we serieus zicht kregen op het kampioenschap allemaal rare randzaken gingen spelen buiten het veld. Daardoor is het gewoon een kutseizoen geworden.”

Ulrich Landvreugd

Interessant is ook om te zien hoe Ulrich Landvreugd zich ontpopt als nieuwe coach van AFC. Het ‘kind van de club’ laat zich verbaal al flink gelden in de voorbereiding en heeft het voordeel dat hij als oud-speler niet alleen de club al goed kent, maar tevens vorig seizoen al veel wedstrijden van de Reds heeft bezocht.

Getemperde verwachtingen
Met Ignacio en Teijsse beschikt AFC in potentie over één van de meest gevreesde aanvalskoppels van de Tweede Divisie. Het is dan verleidelijk om de verwachtingen op te schroeven. Onterecht, meent Ignacio. ,,Ik las dat we genoemd worden als titelkandidaat”, reageert de Haagse spits. ,,Dat vind ik niet realistisch. We hebben een team dat van iedereen kan winnen, maar ook van elk team kan verliezen. Dat blijkt deze voorbereiding wel, waar we niet eens van DVS’33 kunnen winnen. Vorig seizoen zijn we er maar net ingebleven. Laat ons nou eerst maar eens probleemloos veiligspelen”, tempert hij de verwachtingen.

Kenny en Yordi Teijsse

Top 3
Niettemin is hij blij met de komst van Yordi Teijsse: ,,Ik voetbal graag met goede voetballers en Yordi is een speler met veel kwaliteiten. Waar ik een beetje lui kan zijn, is hij constant bezig in het veld en bovendien superfit.” Teijsse is beduidend minder terughoudend in zijn verwachtingen: ,,Mijn broer Kenny vond dat we in de top 5 moeten kunnen eindigen, ik zeg top 3″, grijnst hij. ,,Het zal nog even wennen zijn om met Raily samen te gaan spelen. Wellicht dat ik een beetje als een ‘valse 9′ ga spelen. En als team moeten we nog meer gebruik maken van de diepte. We krijgen veel vrijheid en wisselen veel van positie, wat erg lastig te bespelen is voor verdedigers.”

Hij ziet ook de potentie van zijn samenwerking met Ignacio: ,,In potentie zijn we misschien één van de beste duo’s in de Tweede Divisie, maar het moet er nog wel uit komen in de praktijk. Al heb je 10 hele goede spitsen, als ze niet renderen samen heb je er niks aan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD