maandag, oktober 2, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieREPORTAGE | HFC rekent af met 'angstgegner' De Treffers en klimt naar...

REPORTAGE | HFC rekent af met ‘angstgegner’ De Treffers en klimt naar vierde plek

Het duurde even voordat de bus van HFC weer vanuit Groesbeek kon afreizen naar Haarlem. Een onverwachte dopingcontrole en wat plasproblemen bij de voetballers zorgden voor oponthoud. Het kon de stemming niet bederven. HFC kwam, zag en overwon bij De Treffers: 1-2. Sietse Brandsma was wederom de matchwinner.

Hilterman
Flashbacks schoten na zes minuten speeltijd door het hoofd van HFC-trainers en spelers. Het begon met een matige trap van keeper Duke Verduin en daarna was er het butterfly-effect. Rechts in de verdediging werd half ingegrepen, de voorzet ging voorlangs en stuitte van de borst van Vincent Volkert. Teije ten Den profiteerde 1-0.

Hilterman
HFC moet het nog steeds doen zonder de middenvelders Gerry Vlak en  Jacob Noordmans en de laatste weken manifesteert Jordy Hilterman zich meer en meer. Hij is één van de twee lopende middenvelders achter de spitsen Roy Castien en Sietse Brandsma.

Penalty
Een overtreding van Dennis Hettinga op Hilterman zorgde vier minuten na de openingstreffer voor een strafschop. Roy Castien is altijd trefzeker alleen zat nu de goalie nog met zijn vingertoppen aan het leder, 1-1. Het was al de zesde treffer van de Zandvoorter, op dat moment net zoveel als Sietse Brandsma.

Broers
In de rust moest Gertjan Tamerus improviseren. Linker centrale verdediger Roy Deken voelde zich niet lekker en Déron Payne werd ingebracht. Hij is het jongere broertje van Desevio. De ex-prof werd doorgeschoven naar het centrum, een plek die hij ook ambieert. En waar hij in de jeugd soms ook speelde. Déron Payne werd rechterwingback. Het was de eerste keer in de competitie dat de broers Payne samen in HFC 1 speelden.

Stip
Na een uur was het Sietse Brandsma die met zijn hoofd de winnende treffer binnen werkte. Trainer Jan de Jonge van De Treffers was teleurgesteld. ,,Dit was geen goede wedstrijd, maar we hebben wel ‘kneiterhard’ gewerkt…”

De goal bezorgde Brandsma wederom de gedeelde eerste plek op de topscorerslijst. Die deelt hij nu samen met Floris van der Linden en Marouane Afaker. HFC steeg door de zege met stip en ontvangt volgende week Scheveningen. Een op papier makkelijke opponent. En dan is er een staaltje psychologie uit het trainershandboek noodzakelijk. Zijn spelers bij de les houden, ondrschatting voorkomen en  awareness vergroten. Het gebrek daaraan is al vaker trending topic geweest bij de Haarlemmers. En dus zei Tamerus. ,,Ik ken mijn ploeg inmiddels een beetje. Tegen de op papier wat mindere tegenstanders hebben we het vaak moeilijker.’’

Michaelis
De Koninklijke speelt deze week een oefenduel met Onder 19/20-spelers en daar kunnen Lans Bovenberg, Joas Kors en Mehmet Yüksel speelminuten maken. ,,Op de training zullen we ook een wedstrijd nabootsen voor keeper Mitchel Michaelis en Jacob Noordmans. Zij maakten dinsdag tegen Jong Almere hun rentree, dat ging goed. Ze speelden een helft mee, nu is het zaak de volgende stap naar wedstrijdfitheid te maken.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD