dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVERSLAG | Hercules stuurt OSS'20 verrassend met verlies huiswaarts

VERSLAG | Hercules stuurt OSS’20 verrassend met verlies huiswaarts

Op een zonovergoten Sportpark Voordorp was het zondagmiddag prima toeven. Comfortabeler dan twee weken geleden toen de thuiswedstrijd tegen Unitas werd afgelast wegens de regen. In die twee weken toonde OSS’20 aan ook dit seizoen zeker grootste plannen te hebben aangaande promotie naar de Tweede Divisie. Men is in Oss nog niet vergeten dat bijna 2 jaar geleden de competitie nietig werd verklaard; uitgerekend op het moment dat de Brabanders met nog 10 wedstrijden te spelen niet minder dan 17 punten voorstonden en promotie naar Jack’s League amper kon ontgaan. De KNVB gooide echter roet in het eten door de competitie nietig te verklaren. Hercules trapte vorige week af met een puntenverdeling bij Westlandia.

Streep door de rekening
Hercules en OSS’20 maakten er in Utrecht net name in de tweede helft een spannende, boeiende wedstrijd van die uiteindelijk door de thuisclub verdiend met 3-1 werd gewonnen, maar als er een eindstand 5-2 op het scorebord zou hebben gestaan had dat niemand verbaasd. De ploeg van trainer Bertran Kreekels (al voor het 5e seizoen aan de geelblauwen verbonden, HvD) had zijn ploeg het veld ingestuurd met de boodschap om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Maar dat plan werd al in de 5e minuut resoluut om zeep geholpen toen de normaal degelijk keepende Rick van der Leest een enorme blunder maakte. Hij kreeg een schot van Lars Vermeulen niet onder controle en in een tweede poging de bal alsnog te bemachtigen was de bal volgens arbiter Nick Tunnissen en zijn grensrechter de doellijn gepasseerd en stond Hercules op voorsprong (1-0).

Geen krimp
En vanaf dat moment moest OSS’20 al op jacht naar de gelijkmaker. Men was technisch beter, speelde ook beter gegroepeerd voetbal maar doelrijpe kansen werden niet gecreëerd; normaal één van de sterkste punten van de bezoekers. Het enige dat men kon doen was pressie zetten op de Hercules-verdediging die echter geen krimp gaf. De meeste ruimte voor OSS’20 lag er op rechts waar Joep van der Velden echter te weinig aangespeeld werd. Ook spits Rob van Sonsbeek had niet bepaald zijn dag al was het lastig aanvallen tegen de stugge Hercules-verdediging.

Kansen over en weer
Na de thee was OSS’20 maar met een opdracht in het veld gekomen: zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren en dan kijken wat er eventueel nog te halen viel in Utrecht. De thuisclub was niet bepaald van plan om de 1-0 te verdedigen; men ging zelfs op jacht naar de 2-0. En daar kreeg men ook de kansen voor. Vanaf dat moment werd het voor het publiek een spannende, boeiende wedstrijd met kansen over en weer. Steff van Rooijen, Fonville en Rogier Benschop hadden de 2-0 op de schoen maar telkens zat er weer een voet of een hand tussen van doelman Van der Leest.
Rene van der Kooij wisselde en bracht een viertal verse krachten in te weten: Tim Pieters, Vincent Tel, Amin el Bouzidi en Michiel van Doggenaar en dat bracht meer actie teweeg bij de twee Utrechtse voorwaartsen. Inmiddels had ook OSS’20 twee spelers gewisseld: Bob Adriaans en Tim Waterink namen de plaatsen in van Tom Pijnenburg en Julian Calor.

Ketser
Maar toen ging het voor de tweede keer deze middag faliekant mis en wederom was de arme Rick van der Leest de oorzaak. De Osse-goalie kreeg een schot niet onder controle en Tyronne Fonville was er supersnel bij om 2-0 op het scorebord te laten verschijnen. OSS’20 gaf de moed niet op en het werd een uitermate spannende slotfase toen invaller Bob Adriaans de aansluitingstreffer scoorde: 2-1. En toen kon het alle kanten op, er vielen gaten in met name de defensie van OSS’20 door hun aanvallende impulsen maar telkens wist Van der Leest erger te voorkomen. En ook OSS viel aan, maar zonder het Fons Mulder echt lastig te maken. Dat Tyrone Fonville in de slotfase zijn tweede treffer en de eindstand op 3-1 bepaalde verbaasde eigenlijk niemand want daarvoor had Hercules al zeker 4 enorme kansen gehad om die stand te bereiken maar telkens stuitten Pieters en Tel op de Osse sluitpost Van der Leest.

Uiteindelijk bleken de twee ‘ketsers’, zoals trainer Bertran Kreekels ze na afloop noemde, de Ossenaren de ongeslagen status te kosten. René van der Kooij was er blij mee; hij bleef met zijn team ongeslagen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD