vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | Hercules haakt voorlopig af na thuisnederlaag tegen Unitas

REPORTAGE | Hercules haakt voorlopig af na thuisnederlaag tegen Unitas

De inhaalwedstrijd in de 3e Divisie Zondag tussen het Utrechtse Hercules en Unitas uit Gorinchem (in augustus afgelast wegens regenval) had bijvoorbaat moeiteloos het predicaat ‘aanhaken of afhaken’ opgespeld kunnen krijgen. Voor beide teams was het behalen van de volle winst onontbeerlijk om niet al te ver achterop te geraken op koploper OFC.

Hercules zou bij het behalen van de volle winst uit de 2 achterstallige wedstrijden OFC tot op 2 punten kunnen benaderen terwijl volle winst voor Unitas betekende dat de afstand tot de koploper gereduceerd werd tot 6 punten. In Utrecht werd het een leuke wedstrijd met twee teams die beide voor de volle winst gingen. Dat Unitas uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind trok had verschillende oorzaken.

René van der Kooij: ,,Het was een rode kaart, domme actie, niet handig maar niet zeuren”

Hercules-trainer René van der Kooij vatte het verlies kort en krachtig samen: ,,De rode kaart na 20 minuten bracht de ommekeer in de wedstrijd. Het was wel degelijk een overtreding. Weliswaar een lichte overtreding waar van de 10 scheidsrechters er 6 rood zouden geven en 4 geel. Deze gaf echter rood. Domme actie; niet handig maar verder niet over zeuren. Het was überhaupt een wedstrijd waarin alles tegenzat. Met 10 man verder; kort daarop door een foutje van Fons(doelman Fons Mulder)met als gevolg een 1-0 achterstand en dan weet je dat je achter de feiten aanloopt. Ik ben echter toch trots op mijn team omdat wij de tweede helft gedomineerd hebben en ik vind het knap als je met 10 man toch nog kans ziet om een vrije man aan te spelen. Goede prestatie waar we weer iets van geleerd hebben en waar we verder mee kunnen”.

Direct na het wegsturen van El Ghazouani anticipeerde van der Kooij met een tactische wissel. Rogier Benschop werd vervangen door Tim Pieters, die de achterhoede van Unitas wel bezig wist te houden en zich ontpopte als een ware ‘lastpost’. Vaststaand feit is dat de rode kaart van El Ghazouani in de 20e minuut de ommekeer in de wedstrijd teweeg bracht en de nederlaag inluidde. Tot die tijd was er niets aan de hand.

Hercules ging voortvarend van start, waarbij Tyrone Fonville zich niet onbetuigd liet. Tweemaal stond Unitas doelman Ronald Vlot echter op de juiste plaats en kwam Unitas er amper aan te pas. Toen El Ghazouani vroegtijdig de gang naar de kleedkamer moest maken (tot dat moment was de Hercules-speler aan een goede wedstrijd bezig) en 7 minuten later Ilias Zaimi met een loeihard schot doelman Fons Mulder het nakijken gaf werd de situatie anders (0-1). Overigens een schot dat niet onhoudbaar leek.

De fysiek sterke Unitas-verdediging met Esey Kiflon, Ozan Cimen, Mekonen Mihreteab en Omar Boulamhayan hield echter stand zonder al te veel moeite stand tegen de beweeglijke voorwaartsen van de thuisclub, die wel dreigend waren maar aanvallend het af lieten weten.

Na de thee hoefde van der Kooij zijn spelers nauwelijks iets te zeggen. ,,Ze voelden in de kleedkamer precies aan wat ik bedoelde en wilde gaan zeggen. In het kort kwam het er op neer dat we allemaal de indruk hadden dat we zelfs met 10 man zouden kunnen winnen. Het kwam er echter niet uit”.

Tim Pieters bleef gevaar stichten, Tyrone Fonville liet leuke acties zien maar echt gevaarlijk werd het niet. Aan de andere kant bleef Jerrel Hak alle aandacht opeisen van de Herculesverdediging. Maar zij wisten al dat zij de Unitas-spits (vanmiddag iets terughoudender spelend) geen meter vrijheid moesten geven want dan is hij levensgevaarlijk.

Maar in de voorhoede hebben de roodbroeken aan de rechterkant ook nog een Everon Pisas, een moeilijk van de bal te krijgen speler die vooral vanaf de rechterkant met regelmaat gevaar stichtte.

Opvallend was het aantal kaarten dat in deze wedstrijd viel: totaal 7 stuks. Aan Unitas-zijde: Esey Kiflom, Ozan Cimen, Ronald Vlot en Omar Boulamhayan (allen geel) terwijl aan Hercules-zijde El Ghazouani rood kreeg en er geel was voor Pieters en aanvoerder Niek Hoogveld. En dit overigens in een over het geheel genomen sportieve wedstrijd.

Michel van Oostrum had wel een verklaring voor de 4 gele kaarten. ,,Dat ligt opgesloten in de gedurfde speelstijl vanmiddag. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld en dan kunnen er wat kaarten vallen”.

Michel van Oostrum: ,,We hebben vandaag een optimale teamprestatie geleverd”

Het bleef in de slotfase spannend. Hercules verwoed op zoek naar de gelijkmaker en Unitas loerend op de counter. De enige twee mogelijkheden voor Hercules op de gelijkmaker in de slotfase waren een tweetal vrije trappen op 20 meter afstand van het Unitas-doelman. De een ging over en de ander ging naast. Die gelijkmaker kwam er dus niet tot opluchting van Michel van Oostrum.

,,Ik ben een tevreden trainer. Hier vertrekken met 3 punten gaat niet veel ploegen lukken.
Het is een overwinning voor en door het gehele team; een optimale teamprestatie, die ons
vertrouwen geeft voor het bekerduel tegen streekgenoot Achilles Veen a.s. woensdag in het
Brabantse Veen”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS