vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagREPORTAGE | Harkemase Boys elimineert DOVO na 120 minuten

REPORTAGE | Harkemase Boys elimineert DOVO na 120 minuten

Op het eigen sportpark De Bosk is Harkemase Boys er na een verlenging in geslaagd competitiegenoot DOVO uit het KNVB bekertoernooi te spelen. De Friezen wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

Dat die verlenging nodig was had te maken met enerzijds het missen van veel kansen door de thuisclub, maar anderzijds had dat ook te maken met puik doelmanswerk van Jeroen Vrolijk. De Harekieten bleven heel lang met 1-0 voor staan omdat Kian Visser al in de 19e minuut een prachtige treffer scoorde. Daarna hadden er zeker wel een paar meer gemaakt kunnen en soms moeten worden, maar dat gebeurde dus niet. En toen was daar in de 80e minuut de enigszins onverwachte gelijkmaker van Matthijs van Nispen waardoor de teams tien minuten later aan het overwerk mochten beginnen. Invaller Arnaud Bentum was daarin beslissend voor de thuisclub.

Harkemase Boys opende de wedstrijd fel en had niet alleen duidelijk de overhand, maar het kreeg ook kansen. Zo kopte Berwout Beimers al na 4 minuten bijna raak na een perfecte dieptepass van Bruintjes. Ook Postma en Margaritha meldden zich een keer gevaarlijk dicht bij het Veenendaalse doel maar werden nog geblokt voor Visser dan wel de score wist te openen. DOVO deed iets terug via een spectaculaire omhaal van Nick Hak die over ging. Met name in de periode kort voor rust had Harkemase Boys een aantal kansen op de 2-0. Zo kwamen in één aanval drie Harekieten tot een doelpoging, maar in al deze gevallen wist Jeroen Vrolijk knap te redden. Kort na dit spektakel deed Visser nog een verwoede poging de tweede treffer van de avond op zijn naam te krijgen, echter zijn harde schot vloog krap over de deklat.

DOVO herstelde zich na rust weer en kwam ook meer aan aanvallen toe. Zo zag Sabir Achefay zijn harde schuiver kundig worden gestopt door Erick Jansema en vloog een afstandsschot van Oktay Ozturk net over het doel van Jansema. Het was ook de periode waarin Berwout Beimers van flank wisselde en vanuit die positie twee maal namens de Friezen trachtte te scoren. Hij speelde zich daarbij steeds wel knap vrij maar zijn doelpogingen vlogen langs de verkeerde kant van de kruising. Eigenlijk leek het aldus op een 1-0 zege voor de thuisclub uit te draaien, ware het niet dat ineens Lulinho Martins op links de ruimte kreeg, strak voorzette en Mathijs van Nispen de gelijkmaker in kon schieten. Beide teams waren daarna niet bij machte om de winst in de reguliere tijd binnen te slepen.

En dus wachtte de teams een half uur extra. Daarin was de eerste doelpoging van Achefay, die echter voorlangs mikte. Gerald Postma was na 12 minuten verlengen aan de andere kant met een volley gevaarlijk. De beslissing viel toen beide teams een inworp claimden die door de arbitrage aan de Harekieten werd toegewezen. Die handelden snel, brachten de bal in de doelmond en Arnaud Benthem versloeg Jeroen Vrolijk, 2-1. DOVO deed er nog alles aan om in ieder geval nog tot een strafschoppenserie te komen maar slaagde niet in die opzet. De grootste kans daarop deed zich voor toen Timo Pluk een vrije trap nam die van richting veranderde. Dat verraste dan weliswaar ook doelman Jansema, echter de bal huppelde voor het doel langs.

De jonge spits Kian Visser over de gemiste kansen: ,,We hebben inderdaad te veel kansen niet benut. Dat heeft ons die extra 30 minuten gekost en dat kan weer gevoelig zijn voor zaterdag. DOVO had vandaag ook wel een geweldige keeper staan, dat zat ons ook niet mee. Onze trainer heeft niet echt veel zaken tijdens de wedstrijd omgegooid. Ook niet tijdens de rust. Het was toen nog 1-0 voor ons en wij geloofden allemaal dat we het zouden gaan redden. Dat gebeurde ook , alleen pas in de verlenging. Op welke club ik hoop? Ik persoonlijk wil heel graag tegen PSV spelen!”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS