zaterdag, juni 19, 2021
Home Competities Derde Divisie REPORTAGE | Harkemase Boys breekt DOVO in de slotfase

REPORTAGE | Harkemase Boys breekt DOVO in de slotfase

Ondanks dat DOVO al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam, bleef Harkemase Boys uitstekend bij de les. Het geduldig doorgaan met zoeken naar de voetballende oplossing betaalde zich na rust uit in de gelijkmaker. Kort voor tijd maakte de verzorgd voetballende ploeg van coach Jan-Piet Bosma met twee treffers alsnog een bij het wedstrijdbeeld passend verschil, al was de 3-1 winst qua cijfers voor de neutrale toeschouwer een ietsje geflatteerd te noemen.

- Advertentie -

Vorige week zette Harkemase Boys de competiestart luister bij met een driepunter bij VVOG. Hoe mager de 0-1 winst ook was, en hoezeer zijn ploeg zich bij tijden ook liet wegdrukken, voor Jan-Pieter Bosma telde vooral dat de eerste klap een daalder waard was. Kalm liet hij optekenen dat er nog hard gewerkt moest worden aan wat niet goed ging, maar dat het in het voetbal nu eenmaal bovenal om de knikkers gaat. Een eerste klap is natuurlijk pas echt wat waard als er een tweede klap op volgt. In de eerste thuisbeurt dit seizoen op De Bosk was DOVO daartoe het beoogde slachtoffer. Op voorhand geen onmogelijke gedachte, afgaande op de minder overtuigende opening van de Veenendalers met hun 1-1 puntendeling met Barendrecht.

Strenge coronaregels beperkten het toeschouwersaantal noodgedwongen tot een schamele 250. De Harkieten zagen hiermee hun thuisvoordeel, in Harkema tradioneel een factor van betekenis, in één keer tot bijna nihil gereduceerd. Schijnbaar onberoerd door de rust rond het veld trok de thuisploeg geconcentreerd ten aanval. DOVO volstond met het op zich af laten komen en loeren op de omschakeling, totdat na ruim tien minuten scheidsrechter Winkel bij een hoekschop voor DOVO een overtreding van centrale verdediger Iloba Achuna op de opgekomen Veenendaler Daan Disveld constateerde. Jordie van der Laan deed met de strafschop wat hij moest doen, door DOVO tegen de verhouding in gedecideerd op 0-1 te zetten.

Geen paniek
,,Het knappe van mijn ploeg vandaag was dat er geen paniek uitbrak,” glunderde Jan-Piet Bosma na afloop. ,,Er kan namelijk altijd een tegengoal vallen en dan is het zaak om de rust te bewaren. De jongens bleven nu gewoon voetballen, en dat deden ze best heel aardig vind ik zelf.” Aanvoerder Henry Bouius viel zijn coach nadrukkelijk bij: ,,Van paniek was geen sprake en ook niet van ongeduld. Het lukte prima om ons eigen spel te blijven spelen.”

Aan deze constateringen viel weinig af te doen, maar oogstrelend was het spel nu ook weer niet. Het gemis van de geblesseerde creatieve spits Jhurrey Margaritha deed zich zichtbaar voelen. Dennis van Duinen stond nu op de rechtervleugel, Berwout Beimers op links en Arnoud Bentum daar tussenin. Bosma wilde het niet als zodanig benoemen, maar Henry Bouius erkende het euvel: ,,Ja, we misten een type speler als Margaritha wel. Toch zochten we steeds naar goede oplossingen. In de rust hebben we elkaar gezegd dat het best goed ging, maar dat wél het tempo omhoog moest.”

Onverstoorbaar doorgaan
Bosman gebruikte de rust om zijn aanvallende middelvelder Thomas Prinsen, nieuw overgekomen van Almere City FC, te bewegen tot meer zichtbaarheid. “Die jongen kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Voor rust was hij echter te terughoudend. Hij moest zich meer laten zien.” Het bleek niet aan dovemansoren gezegd. Prinsen pakte in het tweede bedrijf zijn rol met verve op en ging uiteindelijk als man-of-the-match van het veld. Zoals eigenlijk heel Harkemase Boys een overtuigende tweede helft speelde, dit tot grote tevredenheid van trainer Bosman die zijn equipe in de voorgaande wedstrijden een paar keer danig zag wegzakken in de tweede helft.

De gelijkmaker kon niet uitblijven, al duurde het nog tot bijna halverwege de tweede helft tot de 1-1 een feit werd. Er was een gelukje voor nodig (uit oogpunt van Harkemase Boys bezien), in de vorm van een van het scheenbeen van verdediger Shanon Carmelia terugkaatsende voorzet. Henry Bouius wist met het buitenkansje wel raad.

DOVO herpakte zich daarna nog behoorlijk, met forse kansen voor Jordie van der Laan, maar Harkemase Boys was duidelijk gebrand op de volle winst. Met het verstrijken van de tijd diende het gelijkspel zich aan, maar opnieuw bracht een arbitraal vonnis in de vorm van een strafschop het scorebord in beweging. De niet heel zwaar ogende ingreep van Disveld op Harkema-aanvaller Beimers was goed voor een door Jesse Renken benutte strafschop. Op slag van het eindsignaal zorgden de twee invallers Jari Slort en Kian Visser in een gezamelijk onderonsje nog voor het definitieve slot op de wedstrijd. Het was aan Visser om met zijn treffer de sleutel om te draaien.

,,We misten echte mannen”

Toch had het in de tweede helft ook heel anders kunnen lopen, merkte DOVO-trainer Scott Calderwood na afloop terecht op. Hij doelde daarmee op het moment kort na de hervatting, toen zijn aanvoerder Simon van Zeelst met een scherpe steekpass Bo van Essen pardoes vrij voor doelman Erick Jansema zette. Jansema bleef echter het koelbloedigst, waarmee de kans verstreken was. ,,De 0-2 had gemaakt móeten worden”, fulmineerde Calderwood. ,,We lieten het na en verloren daardoor onnodig. Komt bij dat we na de gelijkmaker echte mannen in de ploeg misten. Mannen die onverzettelijk het punt over de streep weten te trekken.”

Punten
Wat punten betreft had Jan-Piet Bosma glimlachend nog een uitsmijter in petto: ,,Wat mij betreft halen we zo snel mogelijk een stuk of twintig punten. Dat is voor het team goed, het geeft vertrouwen, en ook voor de wissels is het goed. Die zijn ook gebaat bij een goed lopend team waar zij volwaardig in mee kunnen draaien. Zoals het vandaag en ook vorige week ging. Met twintig punten ben je overigens nog lang niet veilig, dat weet ik ook wel, maar snel punten halen brengt nu eenmaal rust.” De voormalige assistent-trainer van HHC Hardenberg had met het maximale puntenaantal uit de tot nog toe gespeelde wedstrijden zijn dienstverband als hoofdtrainer van Harkemase Boys in ieder geval niet beter kunnen beginnen.

Harkemase BoysDOVO 3-1 (0-1)
Doelpunten: 13. Jordie van der Laan 0-1 (strafschop), 59. Henry Bouius 1-1, 85. Jesse Renken 2-1 (strafschop), 89. Kian Visser 3-1
Scheidsrechter: T.R. Winkel
Toeschouwers: 250

Samenvatting

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..