donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie Haags voetbalfeest toont de kracht van de derby

[REPORTAGE] Haags voetbalfeest toont de kracht van de derby

Het Haagse onderonsje tussen HBS en Quick bewees eens te meer dat het amateurvoetbal floreert bij de gratie van derby’s. Naar schatting 3.500 toeschouwers bevolkten zaterdagavond sportpark Craeyenhout.

Supporters van HBS en Quick lopen zonder problemen door elkaar. Steken (sier) vuurwerk en rookfakkels af wanneer de spelers het veld betreden. Er wordt over en weer gezongen en gedold door jeugdige supporters achter de doelen die hun creativiteit hebben losgelaten bij het maken van spandoeken. De aftrap kan nog niet worden genomen als blijkt dat een door Quick supporters losgelaten Haan zich niet makkelijk laat vangen. De wedstrijd is al een ruim een kwartier onderweg als er nog altijd rijen toeschouwers bij de ingangspoort staan te wachten om naar binnen te kunnen.

Sommige laatkomers hebben dan al twee doelpunten gemist. Santy Hulst opent voor HBS de score. Tien minuten later trekt Nabil Hadui de stand alweer gelijk. Hadui is een van de smaakmakers van de avond. Mooie technische speler die voetbalt hoe zijn hart hem dit ingeeft. Zijn arsenaal aan acties is uitgebreid. Gefluisterd wordt dat de stijlvolle linksbuiten na dit seizoen weleens in het shirt van een club uit de bollenstreek zal zijn te bewonderen.

Genoten van de sfeeracties
Ook aan HBS zijde speelt een talent wiens naam in verband wordt gebracht met een overgang naar een andere club. De pas 19-jarige Bram Ros is een ander type speler dan Nabil Hadui bij Quick. Ros is een middenvelder met lef die voorop gaat in de strijd en strooit met passes. ,,Vooraf voelde ik meer zenuwen dan normaal maar dat was ik na het eerste fluitsignaal wel kwijt”, sprak Ros na afloop. Hij had genoten van de sfeeracties bij het opkomen van het veld. ,,Dat gaf wel een heel apart gevoel. Voetballen in deze ambiance is heel bijzonder.”

Qua kijkspel was HBS- Quick zeker niet hoogstaand. De spanning die boven de derby hing vergoedde veel deze avond. Direct na rust komt Quick opnieuw op voorsprong. Frank van der Heiden laat met een hakje doelman Paul van der Helm kansloos. De voorzet is van Marc Boshoff. De thuisploeg kreeg via Santy Hulst een ideale mogelijkheid op de gelijkmaker. De oud-prof van onder meer ADO Den Haag en De Graafschap ging achter de bal staan voor een strafschop. Deze werd gestopt door doelman Jari Puister. Niet veel later mist Hulst oog in oog met Puister nog een keer zijn scherpte. Aan de andere kant zorgt Nabil Hadui in de slotfase voor de beslissing met zijn tweede doelpunt. Hij kan de bal in het lege doel schuiven nadat doelman Van der Helm zich bij een hoekschop in het doelgebied van Quick meldde. Bij HBS wordt gedacht aan buitenspel.

Bij trainer Marcel Koning heerst ongeloof over de actie van zijn doelman. ,,Dit was niet volgens afspraak. Daar ben ik nog het minst over te spreken. Hij dacht dat hij kon gaan maar er was niemand op de bank die hem het sein had gegeven om naar voren te gaan.” Quick assistent-trainer Hans Verheij is blij met de winst maar hij voelt ook mee met de pijn van HBS. ,,Het zijn vrienden die het op dit moment sportief zeer moeilijk hebben. Ik hoop echt dat zij zich daarvan gaan herstellen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD