zaterdag, april 17, 2021
Home Competities Tweede Divisie REPORTAGE | Gerechtigheid voor HHC in extremis bij Noordwijk

REPORTAGE | Gerechtigheid voor HHC in extremis bij Noordwijk

HHC Hardenberg heeft in extremis een punt overgehouden aan het uitduel met vv Noordwijk. Dat was gezien het spel op het gladde kunstgrasveld zonder meer terecht, maar het duurde tot de 93e minuut voordat de oranje-zwarten zich met het ene punt beloonden.

- Advertentie -

Blessures
Coach Bert van Hunenstijn van HHC moest het doen zonder Joel Amakodo, Rutger Etten, Tim Siekman en Rick Hemmink. Daarnaast moest hij Glenn Kobussen vooralsnog achter de hand houden, omdat de controleur maar net terug was van een blessure en verloor hij daarnaast ook nog Ravelino Junte na amper tien minuten spelen met een blessure. Van Hunenstijn koos ervoor zo veel mogelijk spelers op de voor hun gebruikelijke plaats binnen het team te houden en daarmee de organisatie optimaal te waarborgen. Dit alles bracht hem ertoe het jonge talent Rutger Koopman op de positie van Hemmink te laten debuteren.

Noordwijk-coach Kees Zethof had wat blessures betreft minder problemen. Nick van Staveren is nog altijd geblesseerd en alleen door de naam van Marc de Kruijs moest op het laatste moment een streep. Voor hem kwam Mats van Kins op de rechtervleugel van Noordwijk te spelen.

Tegenslag stapelt zich op voor HHC
Eigenlijk zat er werkelijk niets mee voor HHC in de eerste helft. Ondanks alle personele problemen had het team van Van Hunenstijn een vliegende start. Na amper twintig tellen moest doelman Van Vliet van de rood-witten al vissen omdat de rappe Mathijs Hardijk al vrij in de zestien kon komen en de benedenhoek achter de keeper vond. Tot opluchting van Noordwijk had de assistent scheidrechter buitenspel geconstateerd. Kort nadat Junte geblesseerd was afgehaakt en nieuwkomer Steff Kaptein voor hem in het veld was gekomen, scoorde Noordwijk uit de enige kans die het voor rust kreeg meteen de 1-0. Een afvallende bal kwam voor de voeten van spits Emiel Wendt, die de bal op prachtige wijze met buitenkant voet in de verre hoek achter Ramon Nijland deponeerde.

Alhoewel het spel geen moment van hoge kwaliteit was, bleef het onderhoudend. Maar weer zat het allemaal een beetje tegen voor de gasten. Nadat scheidsrechter Tunnissen twee harde overtredingen tegen respectievelijk Danny Bouws en Serge Fatima onbestraft liet en ook een fopduik van Bosma afdeed met een vermaning, kreeg Kaptein wel prompt geel toen hij Denzel James even vasthield. De overtreding was duidelijk, maar het rechtvaardigheidsgevoel van de Hardenbergers kreeg er een knauw van. Het was daarmee nog niet gedaan voor de pauze. Enkele minuten voor de thee bracht Raies Roshanali de bal het strafschopgebied van HHC in, maar daarmee leek het gevaar voor HHC dan ook over. Waar doelman Nijland echter zijn doel uit kwam om zich over de bal te gaan ontfermen had Fatima deze actie niet in de gaten. Hij kopte de bal langs zijn doelman in het verlaten eigen doel. Daarmee ging Noordwijk dus na één kans met 2-0 rusten.

Volop kansen na rust
Direct na de pauze werd er niet direct beter gevoetbald, maar ontstonden er wel ineens aan weerszijden volop kansen. De eerste drie waren voor de gasten, echter de poging van Koopman werd gekraakt, die van Kaptein van de doellijn getrapt en Bouws zocht het doel net te hoog. Ook Noordwijk kreeg ineens de ruimte om gevaarlijk te worden. Pogingen van Roshanali, Bosma en Rietveld vonden echter niet het doel voor de 3-0. En eindelijk zat het de Hardenbergers na iets meer dan een uur ook een keertje mee. Kaptein vond op rechts de ruimte om tot bij de achterlijn door te gaan en zette voor. Reno van Heiningen voelde de hete adem van Rob van der Leij in zijn nek en schoof de bal langs Van Vliet in eigen doel: 2-1. Er braken enkele minuten aan waarin Mathijs Hardijk dicht bij de 2-2 kwam. Eerst kon hij net niet bij een voorzet vanaf de rechterkant en even later brak hij vanaf links door, maar werd hij ogenschijnlijk ten onrechte wegens buitenspel teruggefloten. Halverwege de tweede helft bracht Van Hunenstijn Glenn Kobussen in voor Koopmans en Kees Zethof deed namens de thuisclub ook meteen zijn eerste wissel: Stef van der Zalm voor Denzel James. Nog geen minuut later moest Van Hunenstijn zijn laatste troef uitspelen omdat verdediger Kevin Görtz er geblesseerd af moest. Zijn vervanger Justin Lambers stond amper op het veld toen hij bijna de 2-2 op de schoen had. Hij tilde de bal na een hoekschop van Hardijk net over het doel. Laatstgenoemde was ondertussen naar de rechtervleugel verhuisd en Lambers trachtte vanaf links voor gevaar te zorgen.

Druk van HHC
Naarmate het eindsignaal naderde nam de druk van HHC toe. Zethof bracht de tactische wissel Roffelsen voor Van Kins. HHC kreeg evengoed nog enkele kansen in het laatste kwartier. Zo kopte van der Leij keihard net over en schoot Lambers voorlangs. Aan de andere kant was Emiel Wendt dicht bij de beslissing nadat hij zich behendig in de draai vrij wist te spelen. Zijn poging rolde via een Hardenbergs been net voorlangs. Het was achteraf de ultieme kans voor Noordwijk om de drie punten in eigen huis te houden. In de derde van de vier extra minuten wist HHC alsnog een verdiend punt veilig te stellen, toen Rob van der Leij met een raak schot zijn eerste seizoenstreffer op de borden bracht. Zuur uiteraard voor de Noordwijkers, die hoopten hun eerste zege dit seizoen te kunnen vieren, maar zeker ook terecht gezien het spelverloop van deze wedstrijd.

Maandag lees je de reacties van de trainers Kees Zethof en Bert van Hunenstijn van deze wedstrijd op Voetbal247.nl.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..