donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsBlauw Geel'38REPORTAGE | FC Lisse schakelt Blauw Geel '38 opnieuw uit in KNVB...

REPORTAGE | FC Lisse schakelt Blauw Geel ’38 opnieuw uit in KNVB Beker

Een jaar geleden speelden de beide Derde Divisionisten FC Lisse (zaterdag)
en Blauw Geel’38 (zondag) tegen elkaar in de 1e kwalificatieronde van de KNVB-beter. Toen werd er gespeeld op Sportpark ter Specke in Lisse; gistermiddag op het Prins Willem Alexander Sportpark in het Brabantse Veghel. Vorig seizoen werd het 3-0 voor de club uit de Bollenstreek, gisteren een nipte, doch verdiende 2-1 zege, waardoor de Lissenaren nog mogen blijven hopen op een aansprekende tegenstander in het KNVB-toernooi wanneer zij ook de 2e kwalificatieronde overleven.


Raymond Bronkhorst: ,,In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen voetballen.”

FC Lisse-trainer Raymond Bronkhorst was uiteraard blij met deze overwinning: ,,In het begin waren we niet echt scherp, hetgeen resulteerde in wat overtredingen . Toen wij na een 20 minuten het initiatief namen en scherper in de duels werden ging het ons voetballend wat gemakkelijker af. In de tweede helft lieten we bij vlagen zien hoe goed we kunnen voetballen. Nee, ik ben blij met deze zege.”


Wat is je verwachting voor het komende seizoen?
Bronkhorst: ,,We hebben aangetoond dat we beschikken over een goede ploeg waar nog veel potentie in zit. Ik zet dan ook in op een top-5 plaats”.

NIELS VAN CASTEREN:
,,WE WILLEN DE MEEST SCORENDE PLOEG WORDEN!”

Niels van Casteren, trainer Blauw Geel’38 zag een goed begin van zijn ploeg maar daarna werd het te gemakkelijk weggegeven. ,,We verzuimden in de duels de tweede bal te pakken terwijl ook de omschakeling niet helemaal vlekkeloos verliep”.

Als excuus mag van Casten terecht aanhalen dat hij in aanvallend opzicht nog wat stootkracht miste van o.a. Lars Loermans, Niels Wouters en van den Nieuwenhof, die allen nog met vakantie zijn.

Wel was van Casten blij met zijn nieuwe Argentijnse doelman: ,,We hadden ons gefocust op Dani Centen die van De Treffers overkwam en ook weer snel verdween, vanwege maatschappelijke redenen. We zaten toen flink in de problemen want waar haal je eentwee-drie een goede doelman vandaan. Toen kwam Emilio Crusat op ons pad en ik ben er blij mee. En vergeet niet, vandaag was pas de eerste officiële wedstrijd van hem.

Emilio Cursat (Foto Blauw Geel ’38)Verwachting voor het komend seizoen?
Van Casteren: ,,Met onze huidige selectie gaan we er voor om het meest scorende team van de Derde Divisie te worden. Dat betekent dus dat we aanvallend gaan voetballen. Waartoe dat gaat leiden?, dat zal de toekomst ons laten zien”.

Leuke, boeiende wedstrijd
Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke, boeiende wedstrijd waarin de beide teams flitsend van start gingen. Dat resulteerde dat de complete doelpuntenproductie van deze wedstrijd al binnen het eerste half uur op het scorebord stond. Reeds na 3 minuten sloeg FC Lisse voor de 1e keer doeltreffend toe, al was daarbij wel de hulp van de Blauw Geel verdediging nodig. Luca Tarani speelde zich vrij en passeerde de Argentijnse doelman Emilio Crusat (0-1).

Lang mocht FC Lisse, waarin o.a. Moubarak Adouch en ‘nieuweling’ Bo de Bruijn een prima partij speelden, de voorsprong niet koesteren want vijf minuten later was de stand weer in evenwicht toen de ’topscorer van de oefenwedstrijden’ Koen van der Zanden uit een combinatie met Danny Verbakel keurig de gelijkmaker aan liet tekenen(1-1). Het spel golfde op en neer met wellicht FC Lisse als de meest
technische ploeg maar een thuisclub die dat wist te compenseren met inzet en hard werken.

Enigszins onverwacht werd de 1-2 gescoord. Niet doortastend optreden in de Veghelse verdediging deed de bal op ruim 20 meter van het Blauw Geel doel belanden bij Tom Noordhoff die geen moment nadacht en verwoestend uithaalde en Crusat kansloos liet (1-2)

Op slag van rust mocht FC Lisse nog van geluk spreken dat de 2-2 niet viel. Eerst een prima redding van Erik Cummins en in de laatste minuut tweemaal redding op de doellijn door Lisse-verdedigers.

Na de thee over en weer mogelijkheden waarbij FC Lisse toch wel de meeste kansen kreeg om de strijd definitief in haar voordeel te beslissen. Het was aan Emilio Crusat te danken dat de voorsprong niet groter werd. Zeker drie keer bracht de ‘kersverse’ Veghelse doelman redding. En dan had het in de blessuretijd ook nog zo maar 2-2 kunnen worden. Eerst een kans van invaller Halil Murt en in de laatste minuut van de blessure tijd een corner waarbij Crusat zich liet gelden.

De doelman ging mee naar voren maar zijn kopbal ging amper een metertje naast. Het was ook gelijk het laatste wapenfeit van de thuisclub. FC Lisse gaat deze week in de koker om het bekeravontuur te vervolgen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD