zondag, mei 22, 2022
HomeCompetitiesDerde DivisieREPORTAGE | FC Lisse dendert in slotfase over koploper Sparta Nijkerk

REPORTAGE | FC Lisse dendert in slotfase over koploper Sparta Nijkerk

Na een uiterst spectaculaire slotfase op Ter Specke is Sparta Nijkerk met een knallende 4-1 nederlaag terug naar de Ebbenhorst gestuurd. FC Lisse wist niet alleen een 0-1 achterstand om te buigen, maar uiteindelijk zelfs een eclatante zege te boeken.

Aftasten
Het eerste kwart van de wedstrijd was er één van aftasten. Beide teams kwamen tot enkele speldenprikken, maar pas in de 23e minuut zagen de toeschouwers voor het eerst een spannende situatie ontstaan. Tom Noordhoff was namens de Lissenaren naar de rechterkant uitgeweken en gaf strak en laag voor. Meerdere benen gingen vol gas en gestrekt naar de bal voor het laatste zetje, echter niemand was succesvol. Ineens was de wedstrijd los en kwamen er over en weer kansen. Achtereenvolgens Buitenhuis (in extremis gestopt door Perez Stoof), Schaap (gestopt Beukers) en Schaap uit de rebound hadden de eerste treffer op de schoen, maar de ruststand was 0-0.

0-1 afgekeurd
Daar waren de gasten het minst gelukkig mee omdat zij op slag van rust de 0-1 dachten te hebben gescoord na een aanval over de linkerkant. Cummins dook naar de bal en vervolgens was de vraag of die hem nou wel of niet onreglementair nog was ontfutseld. De bal lag in het doel, scheidsrechter Schul leek ook naar het midden te wijzen maar liep aansluitend door naar zijn collega langs de lijn. Kennelijk had die een overtreding geconstateerd en de toch al niet gelukkig leidende scheidsrechter kreeg heel Nijkerk over zich heen en dat mede omdat hij zelf veel dichter bij de situatie stond dan zijn assistent.

Alsnog de treffer
De tweede helft was nog maar net begonnen of de 0-1 stond alsnog op de borden. Maurice de Ruiter kon zich aan de rechterkant van zijn bewakers ontdoen en schoot strak in de verre hoek. Amper een minuut later kwam ook Jesse Buitenhuis in ongeveer dezelfde situatie, echter Eric Cummins wist deze keer spectaculair te redden.

Wedstrijd kantelt
Alhoewel Sparta Nijkerk af en toe zeker nog mogelijkheden bleef krijgen, nam FC Lisse de wedstrijd langzaam maar zeker in handen. Een vrije trap van Noordhoff viel net achter Beukers op het doelnet, Duindam kwam een teenlengte tekort op een voorzet van Reggie Schaap en vervolgens knalde Jeffrey Klijbroek snoeihard via de lat over. Halverwege de tweede helft viel de ondertussen ook verdiende gelijkmaker. Een aanval door het midden bracht de mee opgerukte Mo Adouch plotseling oog in oog met Beukers. Hij twijfelde geen moment voor de 1-1. Hij mocht prompt zijn plekje afstaan aan Maurice van der Neut, terwijl bij Nijkerk de wissel Burgerhout voor Bakkenes werd toegepast. Lisse bleef nu de bovenliggende partij en kreeg via het jonge talent Remi van Ekeris een volgende (lastige) mogelijkheid. De jongeling liet zien een begenadigd technicus te zijn, die ook goed ziet waar het spel heen moet, echter zijn handelingssnelheid zal omhoog moeten. Zijn kansje verdween in het zijnet.

Van Nieuwkerk brengt nieuw elan
Eric Speelziek ging nog een keer op zoek naar het initiatief in de wedstrijd en bracht de lange Jesse van Nieuwkerk. Dat leverde rond de 75e minuut enkele kansen via de lucht op. Echter Cummins was op zijn post en even later beslisten Noordhoff en Duindam het duel aan de andere kant van het veld. Een prachtig indraaiende voorzet van Noordhoff werd door Duindam tot in het doel verlengd. Waar de Nijkerkers aansluitend nog alles of niets-offensief aanzetten om nog een punt te redden, liepen de Lissenaren nog weg naar een eclatante 4-1 uitslag. Nogmaals Duindam, na een prachtige solo van Klijbroek en Noordhoff met een geplaatste schuiver maakten het feest voor de Lissenaren compleet.

Samenvatting (door FC Lisse TV)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]