dinsdag, maart 9, 2021
Home Clubs Excelsior Maassluis REPORTAGE | Excelsior Maassluis: van Angstgegner tot 'appeltje-eitje' voor Katwijk

REPORTAGE | Excelsior Maassluis: van Angstgegner tot ‘appeltje-eitje’ voor Katwijk

Excelsior Maassluis uit. Het is een affiche waar menig Katwijk-supporter vooraf niet heel gerust is op een positief resultaat. Ook na de eclatante 1-4 overwinning van afgelopen seizoen was het gevoel vooraf dat één zwaluw nog geen zomer maakt. De soevereine 0-2 overwinning van dit seizoen zorgt er echter voor dat die ene zwaluw er een vriendje bij krijgt.

,,Drie minuten voordat er concurrentie kwam voor dat feitje zorgde Robbert Susan vanaf de strafschopstip dat hij de komende jaren het antwoord is op een vraag in obscure voetbalquizjes”

- Advertentie -

Buitenkansje
Doordat het duel als enige om 14.00 uur startte hadden de 22 acteurs een half uur de kans om de goal te maken die de boeken in zou gaan als de eerste van het seizoen 2020-2021. Drie minuten voordat er concurrentie kwam voor dat feitje zorgde Robbert Susan vanaf de strafschopstip dat hij de komende jaren het antwoord is op een vraag in obscure voetbalquizjes. Aanleiding voor de penalty was een lange rush van Paul Kok vanaf eigen helft, die pas ten einde kwam toen Youri de Winter in het zestienmetergebied aan de noodrem kwam en Katwijk het buitenkansje cadeau deed. Zes minuten na de 0-1 bood Susan met een splijtende pass Tim Freriks de kans om de score te verdubbelen, de van OFC overgekomen spits had een tikje om de bal mee te nemen en een droge schuiver langs doelman Jean-Paul van Leeuwen voldoende om de score te verdubbelen.

Kwaliteit en ervaring tekort
Zowel voor als na die twee treffers ontbeerde de thuisploeg voorin de macht om het de Krombewoners echt lastig te maken. Het jonge talent Marius van Mil wist in de voorbereiding veelvuldig het net te vinden, maar kende een zwaar debuut om het ‘echie’. Waar de geblesseerde Marciano Mengerink zag dat Tim Freriks de honneurs in de punt van de aanval redelijk waarnam en wist te scoren, zag de geblesseerde Daan Blij dat de aanval van de Tricolores toch wat kwaliteit en ervaring te kort kwam om de sterke verdediging van Katwijk echt pijn te doen. Toch was Excelsior Maassluis in het eerste kwartier na rust twee keer dicht bij een gelijkmaker. Eerst wist Redouan Omar Ouali de bal buiten bereik van Boy de Jong tegen de kruising te schieten, enkele minuten later zag Van Mil een droomdebuut tegen de paal uiteenspatten.

Angstgegner
De twee schoten van buiten het zestienmetergebied vormden het enige echte gevaar wat de thuisploeg wist te creëren. Omdat Katwijk ook niet in staat was om te profiteren van de geboden ruimte en de batterij bij beide teams sneller leeg leek te lopen dan te doen gebruikelijk, bleef er wel enige spanning op het duel zitten. Een spanning die achteraf meer toe te schrijven was aan de status van Angstgegner die Excelsior Maassluis had opgebouwd dan aan het spel in het laatste gedeelte van de wedstrijd, want verder dan enkele dreigende momenten kwamen de Tricolores eigenlijk niet. Katwijk bleef redelijk gemakkelijk overeind en wist de 0-2 voorsprong en de daarbij behorende drie punten soeverein binnenboord te houden tot het laatste fluitsignaal.

Lees hier de reactie van Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille op het duel.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES