Home Competities Tweede Divisie REPORTAGE | Excelsior Maassluis aan de hand van Omar Ouali naar zege...

REPORTAGE | Excelsior Maassluis aan de hand van Omar Ouali naar zege op G.V.V.V.

Aan de blauwe zijde van het Panhuis zal men de komende week met tegenzin kijken naar de ranglijst van de Tweede Divisie. G.V.V.V. verloor ook de tweede competitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis (0-2) waardoor men nu hekkensluiter is. De ploeg uit Maassluis was de terechte winnaar van een tweestrijd waarin vooral Redouan Omar Ouali excelleerde.

- Advertentie -

De 21-jarige Omar Ouali gaf na drie minuten spelen al zijn visitekaartje af, hij nam plaats achter de bal na een aan Excelsior toegekende vrije trap en dit op ongeveer twintig meter afstand van het doel. Zijn inzet verdween echter op de lat van het doel in plaats van in het net waardoor G.V.V.V. ontsnapte aan een achterstand. Een paar minuten later was het Jeremy de Graaf die een vrije trap aan de andere kant van het veld net naast het doel schoot van de tegenstander. Na twaalf minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Vincent van den Berg kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld en gaf de bal voor in de richting van het doel van de tegenstander, vervolgens werd de bal binnen gekopt door Marius van Mil (0-1).

Verschil tussen beide ploegen
Excelsior Maassluis speelde vooral na de openingstreffer veel makkelijker dan G.V.V.V. Het lukte de ploeg van trainer/coach Dogan Corneille telkens om de vrije man te vinden en meestal was dat de al genoemde Redouan Omar Ouali. Het talent liet zien over een goede balbehandeling te beschikken en daarbij ook nog eens overzicht en rust aan de bal. Dat was wat de thuisploeg op het middenveld miste in de eerste helft. De ploeg uit Veenendaal speelde veelal de lange bal wat niet al te veel gevaar opleverde aan de andere zijde van het speelveld. In de eerste helft waren er nog mogelijkheden te noteren voor Excelsior door Jeremy Moreno en in de slotfase van de eerste helft was Hicham Haouat dichtbij na een fraaie beweging. Hij schoot de bal echter tegen doelman Jean-Paul van Leeuwen op.

Redouan Omar Ouali liet zien over een goede balbehandeling te beschikken en daarbij ook nog eens overzicht en rust aan de bal

Ander gezicht
In de tweede helft verscheen er een heel ander G.V.V.V. op het veld. Binnen de minuut schoot Tom Oostinjen op het doel, maar wist Van Leeuwen de bal te keren. Niet veel later waren het Jeremy de Graaf en Joshua Patrick die gevaar wisten te stichten voor het doel van Excelsior Maassluis, maar men wist de bal niet over de doellijn te krijgen. In deze fase, de eerste tien minuten van de tweede helft, leek het er echt op dat de thuisploeg de boel weer gelijk zo trekken. Na deze fase wist Excelsior Maassluis de wedstrijd echter weer na zich toe te trekken. Na mogelijkheden van onder andere Daan Smith en Kevin Ringeling was het in de 61ste minuut weer raak voor de gasten. Een voorzet van Redouan Omar Ouali werd binnengeschoten door Jeremy Moreno (0-2). Dit leek op dat moment de genadeklap te zijn voor de thuisploeg zo vond ook Joshua Patrick die na afloop van het duel sprak met Voetbal247. ,,In de tweede helft hadden we wel een hele goede fase. Toen speelden wij zeer scherp en agressief, zoals wij eigenlijk altijd willen spelen. Dat resulteerde direct in enkele mogelijkheden. We hadden het gevoel dat de gelijkmaker zou vallen, maar ze plaatsten een counter en die ging er dan weer in. We probeerden het nog wel allemaal, maar je merkte toch dat het geloof in een goed resultaat toen wat minder werd.”

,,We hadden het gevoel dat de gelijkmaker zou vallen”

Strafschopsituatie
Excelsior Maassluis had de wedstrijd na de tweede treffer stevig in handen, maar toch kreeg G.V.V.V. in de 75ste minuut een grote kans om de wedstrijd weer spannend te maken. Doelman Van Leeuwen speelde de bal zo maar in de voeten van Jeremy de Graaf die echter iets te langzaam handelde waardoor een verdediger (Sefa Kurt) alsnog in kon grijpen en de aansluitingstreffer wist te voorkomen. Excelsior kreeg nog kansen op meer doelpunten, maar 0-2 was en bleef de einduitslag. In de slotfase had de arbiter nog naar de stip kunnen (moeten) wijzen toen Joshua Patrick de bal binnen kon tikken maar aan zijn shirt getrokken werd. Het werd niet gezien, maar had ook geen groot verschil meer gemaakt voor thuisploeg.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES