Volg ons

Tweede Divisie

REPORTAGE | El Azzouti laat Kozakken juichen in blessuretijd

REPORTAGE | El Azzouti laat Kozakken juichen in blessuretijd

Bekerstuntploeg Kozakken Boys mag weer een mooi hoofdstuk toevoegen aan het toch al fraaie geschiedenisboek van haar bekerhistorie. Spits Ahmed el Azzouti kopte de ploeg in de aller laatste seconde van de tweede helft naar de volgende ronde.

Na een dag die voor veel mensen in het teken stond van het hevige herfstweer en lange file’s op de weg moest het hoogtepunt voor de mensen uit Werkendam nog komen. De runner-up van de vorige jaargang van de Tweede Divisie draait in de competitie zacht gezegd nog niet heel goed en heeft in de afgelopen weken ook te horen gekregen dat basisspelers Ahmed El Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro volgend seizoen vertrekken en hun heil gaan zoeken aan de rode kant van de Westmaat. Letterlijk en figuurlijk dus donkere wolken boven Sportpark De Zwaaier waar trainer Jasper de Muijnck dus een lastig begin van zijn Kozakken Boys-periode kent. Wat is dan lekkerder dan een potje in de KNVB beker waar je het eigenlijk alleen maar goed kunt doen? Normaal gesproken hoort Almere City als nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie dit klusje wel even te klaren, ware het niet dat Kozakken Boys een taaie bekerploeg is die elk jaar wel sterk presteert tegen een profclub. Het speelde de afgelopen jaren al tegen o.a. Ajax, PSV, AZ, PEC Zwolle en wist zelfs De Graafschap en Helmond Sport al eens uit de beker te knikkeren. Ook vandaag was dit weer de insteek en een goed resultaat vanavond, kon wel eens een start zijn van een betere periode. Voor middenvelder Jeffrey Rijsdijk was het een weerzien met zijn oude club waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond. Hoe lang Kozakken Boys nog gebruik kan maken van de middenvelder is echter ook nog onbekend, aangezien het gerucht gaat dat Spakenburg op het vinkentouw zit om de middenvelder naar het vissersdorp te lokken.

De roodbroeken traden vanzelfsprekend aan in de sterkste opstelling. Het Almere City van coach Michele Santoni had zich op de bijzonder regenachtige avond een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo speelde onder andere Anass Ahannach en Chiel Kramer weer in de basis van de nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie. Door de bijzonder barre weeromstandigheden, was er van een échte bekersfeer maar amper sprake.

Almere City nam het initiatief in de beginfase, maar van echte kansen kon nog niet gesproken worden. Kozakken Boys speelde afwachtend en reageerde op de fouten van de Almeerders. Dit leverde al vroeg succes op. In de tiende minuut kreeg spits El Azzouti uit een rommelige situatie de bal voor de voeten en verschalkte keeper Chiel Kramer in de lange hoek. Het perfecte scenario voor de amateurs die zich nu alleen maar op de verdediging hoefden te concentreren. Almere City zette amper aan en keeper Nils den Hartog hoefde amper aan het werk. Spits Stijn Meijer kreeg nog wel een kopkans, maar deze verdween zeer royaal over de goal. De ploeg van Santoni dacht via de Italiaan Edoardo Solari langszij te komen, maar scheidsrechter Alex Bos keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Zo had Kozakken Boys weinig moeite met overeind te blijven en bleef de Werkendamse voorsprong vrij gemakkelijk in tact.

In de tweede helft begon Almere City al vroeg met het offensief. Dit resulteerde al snel in een kans na mistasten van Sven van Ingen, maar het vizier stond niet scherp genoeg bij City. Qua vermaak zakte de wedstrijd ver weg. Almere had vrijwel al het balbezit en Kozakken Boys verdedigde de voorsprong met man en macht. Santoni wisselde al snel drie keer en bracht met o.a. Kevin Luckassen meer aanvallende kracht in de ploeg. De Almeerders kwamen steeds dichterbij en tien minuten voor tijd viel dan ook eindelijk de gelijkmaker. Na een scrimmagesituatie waar de bal al dan niet een hand raakte, was het Meijer die de goal op zijn naam kreeg.

Vanaf dat moment leek Kozakken Boys te bezwijken en kwam het amper meer van eigen helft. Almere wilde de beslissing afdwingen, maar kwam niet tot scoren. Toen iedereen al met zijn gedachte bij de verlenging was liet Almere-keeper Kramer een relatief zwakke poging van invaller Irvingly van Eijma makkelijk glippen en uit de rebound kon El Azzouti binnen koppen. Het was de aller laatste seconde en dus floot scheidsrechter Bos ook meteen voor het einde.

Na Helmond Sport en De Graafschap wordt nu dus ook Almere City aan het rijtje met gesneuvelde ploegen op De Zwaaier toegevoegd. De wedstrijd was verre van attractief, maar daar was het feest bij de spelers en staff van Kozakken Boys zeker niet minder om. Einduitslag: 2-1.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie