woensdag, september 29, 2021
HomeCompetitiesDerde DivisieREPORTAGE | Efficiënt Hercules is Gemert de baas

REPORTAGE | Efficiënt Hercules is Gemert de baas

USV Hercules is het seizoen begonnen met een overtuigende 2-0 overwinning op V.V. Gemert. Een ‘uitverkocht’ sportpark Voordorp kreeg een wedstrijd te zien met twee gelijkwaardige tegenstanders. De club uit Utrecht trok het spel in de tweede helft echter meer naar zich toe na het maken van de tweede goal. Nieuwkomer Rogier Benschop, overgekomen van Almere City, stal de show door beide goals voor zijn rekening te nemen.

‘Veilige’ competitiestart
Zondag 2 maart van dit jaar was de laatste keer dat Hercules voor een officiële wedstrijd het eigen veld betrad. Menig Hercules bezoeker was dan ook blij dat de competitie weer van start ging en ze als vanouds een wedstrijd van hun club konden kijken. De afgelopen week heeft iedere bezoeker zich wel online aan moeten melden voor de wedstrijd, in het kader van het coronavirus. Voorafgaand aan de wedstrijd benadrukte ook de clubspeaker nogmaals de coronaregels die op het sportpark van toepassing waren. Zo doet de vereniging haar best om de competitiestart ‘veilig’ te laten verlopen.

Nieuwe gezichten
Ten opzichte van vorig seizoen kende de opstelling van Hercules-trainer René van der Kooij veel nieuwelingen. De Utrechters hebben ondanks het vertrek van 15 spelers met 11 nieuwe spelers het team toch behoorlijk weten te versterken. Onder andere Niek Hoogveld (ex-NEC) Mats Grotenbreg (ex-DUNO) en Jorn van Lunteren (ex-Jodan Boys) waren nieuw in de basis elf van Van der Kooij. Onder leiding van scheidsrechter Lorenzo Caïro werd de bal weer aan het rollen gebracht. Gemert, dat vorig seizoen op de 4de plaats eindigde, kwam gevaarlijk uit de startblokken met een bal op de lat van spits Hazem Ben Rouba. Daarna was er balbezit aan beide kanten, maar dit leidde nog niet tot uitgespeelde kansen. Een afgeslagen bal in de 17de minuut kwam terecht bij de nieuwe spits Nick Hak, overgekomen van TEC, die de volgende nieuweling, Rogier Benschop, oog in oog met de keeper zette. Benschop wist daar wel raad mee en tekende voor de 1-0.

„Ik vind dat de groepsdynamiek heel goed is. Er staat een team dat bereid is hard voor elkaar te werken”

Druk
Na de goal van Hercules wist Gemert zich te herpakken en kon het de druk iets meer opvoeren. Nummer 6 van de Brabanders, Willem den Dekker, wist doelman Fons Mulder met een vrije trap en een corner behoorlijk te testen. De keeper pareerde echter fraai en hield zodoende zijn doel schoon. Hercules wist zich met behoorlijk veldspel onder de druk van Gemert uit te spelen. Vanuit achteruit werden Matthijs Blijham en vooral Enrico Patrick (ex-DVS’33) meerdere malen bediend die vervolgens een dreigende voorzet in huis hadden. Tot meer goals leidde dit echter niet en dus gingen de ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.

Controle
Hercules schoot na de rust uit de startblokken en breidde de voorsprong in de 53ste minuut uit door wederom een goal van Rogier Benschop. Na een geweldige trap over 70 meter van doelman Fons Mulder was de weg naar de goal voor Benschop open. Voor hem een koud kunstje: 2-0. Trainer René van der Kooij was ook blij met de snelle goal na rust: „We hebben een groot deel van de wedstrijd de controle gehad, maar die tweede goal gaf ons meer rust om de wedstrijd uit te kunnen spelen”

„Rogier maakt niet alleen twee goals. Tot aan de laatste minuut vervult hij ook goed zijn verdedigende taken”

Dreiging
Na de 2-0 had Hercules de overhand, maar dit wist de ploeg niet om te zetten in veel uitgespeelde kansen. Gemert bood namelijk goed weerstand, maar kon daarentegen niet onder de druk van de Utrechters uitkomen. In de 70ste minuut wist Hercules door de organisatie van Gemert heen te spelen. Na een pass door de as van middenvelder Lahri kon El Ghazouani gevaarlijk voorzetten. Spits Hak kwam echter een fractie te laat, waardoor de bal voorlangs zeilde. In de laatste minuten van de wedstrijd werden de ruimtes groter en konden beide teams nog dreigend worden. Zo zag Mark Westerlaken, verdediger van V.V. Gemert, zijn kopbal in de blessuretijd door Mulder van de lijn geplukt worden. De doelman had een zogenoemde ‘cleansheet’ en bepaalde met die redding de eindstand op 2-0.

Positief
Trainer René van der Kooij kijkt tegenover Voetbal247.nl tevreden terug op zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Hercules. „Ik vond dat we heel fortuinlijk en lekker in de wedstrijd zaten en het voetbal zag er goed uit.” Een kwartier voor tijd kreeg Van der Kooij met Steff van Rooijen en Tyrone Fonville nog de mogelijkheid om extra kwaliteit in het veld te brengen. Hij is dan ook erg blij met de kracht en de breedte van zijn selectie: „Ik denk dat we nog nooit zo’n sterke bank hebben gehad. Ook vanuit de jeugdopleiding is er goede aanwas, zoals Lars Vermeulen, die het goed doet op de trainingen en vandaag ook minuten kon maken.”

Onnodig
Gemert is de competitie niet begonnen zoals het zich had voorgesteld. Trainer Reinald Boeren blikt teleurgesteld terug op de wedstrijd: „Het was een wedstrijd met weinig kansen. Dan is het zonde dat wij de goals zo makkelijk weggeven.” Volgende week zal de ploeg zich willen revancheren thuis tegen Quick. Hercules heeft een lange busrit op de planning staan: de ploeg gaat op bezoek bij EVV Echt.

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD