maandag, augustus 15, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagREPORTAGE | DVS'33 doeltreffender dan IJsselmeervogels

REPORTAGE | DVS’33 doeltreffender dan IJsselmeervogels

Treffender kon IJsselmeervogelstrainer Berry Smit het niet verwoorden vanmiddag na afloop van het vriendschappelijke duel tussen Tweede Divisionist IJsselmeervogels en het een klasse lager spelende DVS’33 uit Ermelo. Dit alles in het kader van de Harry Hamstra Cup 2021.

,,Als je bij een club als IJsselmeervogels elke zaterdag in het eerste wil spelen dan zul je karakter in je donder moeten hebben en dat ook elke week moeten laten zien”.
Of dat op een aantal spelers sloeg van zijn elftal? ,,Wie de schoen past trekke hem aan”.

Dat was ferme taal van de trainer die in alle eerlijkheid toe moest geven dat de zege van DVS’33 verdiend was, maar dat zijn eigen elftal zich toch wel heel gemakkelijk naar de slachtbank liet leiden. ,,We lieten ze frank en vrij voetballen deze middag” aldus Smit.

DV’33 oefenmeester Peter Wesselink was wel in zijn sas met de zege; hij kon na afloop veel gelukwensen in ontvangst nemen van vrienden en bekenden maar bleef uiterst stoïcijns onder deze gelukwensen. ,,Het levert niets op behalve dat het goed is voor de sfeer in de ploeg. Over drie weken, wanneer de competitie begint, vallen er pas echt punten te verdienen”.

Toegegeven, de ploeg uit Ermelo speelde meer dan verdienstelijk. Men wist elkaar al aardig te vinden en de toeschouwers konden zien dat de ploeg uit Ermelo met name voorin met Quincy Veenhof, Benjamin Roemeon en Nicky van Hilten, aardig wat aanvallende kwaliteiten bezit.

Daarachter strooide oud-prof Stef Nijland bij vlagen kwistig met listige passjes die voor gevaar zorgden voor het doel van Jaimy Schaap. Ook de weer op het ‘oude nest’ teruggekeerde Hayri Pinarci speelde alsof hij niet weg was geweest. Hayri speelde een seizoen bij SteDoCo in Hoornaar.

BERRY SMIT:  ,,ALS JE HIER WILT SPELEN ELKE WEEK MOET JE KARAKTER IN JE DONDER HEBBEN!

IJsselmeervogels had in het begin al gewaarschuwd moeten zijn. DVS’33 begon veel agressiever aan de wedstrijd. Een kopbal van Veenhof ging net over, een schot van Pinarci net naast maar in de 29e minuut was het wel raak. Een schot van Nicky van Hilten werd aangeraakt door Vogels-verdediger Mitch Willems, waardoor Schaap kansloos werd(0-1). Diezelfde Van Hilten was ook de man die uit een pass van Roemeon een klein kwartiertje later de 0-2 aan liet tekenen.

PIETER LANGEDIJK TEKENT VOOR GEHELE PRODUKTIE

Pas daarna deed IJsselmeervogels daadwerkelijk iets terug in de persoon van Pieter Langedijk, de man die ook in deze wedstrijd het vijandelijke doel weer wist te vinden. Opmerkelijk want de gehele doelpuntenproductie in de oefencampagne staat op naam van deze speler, die voor het laatst uitkwam in de Tsjechische competitie. Tegen de Graafschap scoorde hij (1-3 verlies) terwijl hij in het thuistreffen tegen OFC tekende voor de gehele productie van de Boys (2-1 winst).

Na de thee werd er door beide trainers volop gewisseld. De thuisclub ging duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer maar het vizier stond niet bepaald op scherp. Nijland vergrootte in de 59e minuut de voorsprong naar 1-3 op aangeven van Ali Akla.

Pas daarna was IJsselmeervogels er blijkbaar van doordrongen dat er daadwerkelijk iets moest gaan veranderen. Er ontstonden kansen, levensgrote kansen zelfs, maar geen enkele werd verzilverd hetgeen mede te danken was aan prima keeperswerk van Daan Huiskamp. Hij bleek een echte ‘sta-in-de-weg’ te zijn. Aan Ermelose zijde bepaalde Quincy Veenhof de eindstand op 1-4 waarmee DVS’33 de koppositie naam in de Harry Hamstra Cup.

Uitslagen van vandaag:

IJsselmeervogels-DVS’33  1-4
DOVO-Kozakken Boys…….3-3

Stand:
DVS                          1-3
Kozakken Boys       1-1
DOVO                      1-1
IJsselmeervogels   1-0
Sparta Nijkerk 0-0

Programma dinsdag a.s. 3 augustus:
20.00uur: Kozakken Boys-Sparta Nijkerk
20.00 uur: DVS’33-DOVO

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS