maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieREPORTAGE | De bal rolt weer, maar wat is het wennen...

REPORTAGE | De bal rolt weer, maar wat is het wennen…

De kop is eraf, de bal rolt weer voor het ‘echie’. Wat is het fijn dat er weer wat op het spel staat bij wedstrijden, maar tegelijk: wat is het wennen aan voetbal kijken in de ‘anderhalve meter’-maatschappij. Voetbal247.nl was afgelopen zaterdag in Ermelo om te zien hoe topamateurvoetbal er in de huidige pandemie uitziet.

,,Meneer, zou u zo vriendelijk willen zijn op een stoel aan een tafel te gaan zitten?”, vraagt de barman vriendelijk in de kantine van DVS’33. We staan inderdaad staand te praten en dat is tegen de voorschriften. Uiteraard volgen we direct het verzoek op. Een kleine moeite immers.

25% tribunecapaciteit
In Ermelo zijn naar schatting zo’n vijfhonderd toeschouwers afgekomen op de ontmoeting tegen Dongen in de voorronde van de KNVB Beker. Dat hadden er maximaal 600 mogen zijn. Vooraf registeren is verplicht, net als verklaren dat je ‘gezond’ bent en geen Corona-gerelateerde klachten hebt. Om de ‘anderhalve meter’ te waarborgen zijn op de tribune om en om rijen afgezet met rood-witte linten. Vervolgens moeten tussen de toeschouwers uit verschillende huishoudens nog eens 1,5 meter afstand worden gehouden. Het resultaat is dat ongeveer 25 procent van de capaciteit van de tribune daadwerkelijk te benutten is, weet persvoorlichter Dirk van Panhuis.

Ook de spelers van DVS’33 moeten wennen, al zal dat vermoedelijk zijn omdat ze maanden geen echte wedstrijdspanning meer hebben gevoeld. Daarbij heeft DVS in Peter Wesselink een nieuwe trainer en lopen er diverse nieuwe spelers in het veld, onder wie blikvanger Stef Nijland. Het gevolg is dat de Ermeloërs moeizaam voetballen in de eerste twintig minuten. Sterker nog, tegenstander Dongen is simpelweg dreigender en voetbalt twee behoorlijke kansen bij elkaar, die echter geen treffers opleveren.

Roemeon goud waard
Gelukkig voor alles wat geel-zwart liefheeft speelt Benjamin Roemeon de komende jaren in het geel-zwart. De aanvaller wordt de diepte ingestuurd, zet de turbo aan, snelt langs meerdere tegenstander en verschalkt doelman Swen Heijstee in de lange hoek: 1-0. Dongen is met stomheid geslagen en is het direct helemaal kwijt.

Toch wordt de ploeg van Osman Erbas weer in het zadel geholpen. Doelman Daan Huiskamp werkte zichzelf in de nesten, kon de bal niet goed wegwerken en zag binnen enkele seconden Fatih Kamaci, uitblinker aan Dongen-zijde, de 1-1 maken.

Gretige Akla en Loukili
Na rust kwam DVS’33 beter in haar spel. Dat had ook te maken met de wissel van de onwennige Quincy Veenhof voor de opvallend gretige Abderrahim Loukili. Naar mate de tijd vorderde nam de druk op het Brabantse doel toe en dwong de ploeg van Wessselink de tegenstander steeds verder naar achteren. Daarbij viel op dat de vier voorin, naast Loukili, Roemeon en Nijland ook de eveneens gretige Ali Akla, elkaar al goed wisten te vinden.

Het was dan ook een kwestie van tijd voor DVS zou doordrukken en dat gebeurde een kwartier voor tijd via Al Akla. Hij schoot knap raak. In blessuretijd maakte Loukili er bovendien 3-1 van.

Daarmee werd DVS’33 beloond voor haar geduld en zal trainer Wesselink, die veel positiewisselingen voorin nastreeft en met opkomende backs wil spelen, weer wat wijzer zijn geworden.

Looplijnen
Ook na de wedstrijd waren de gevolgen van de Corona-maatregelen weer zichtbaar. Inmiddels was iedere stoel in de kantine vergeven, al liet het weer gelukkig ook het gebruik van de buitentafels toe. Na nog maar weer een keertje de handen ontsmet te hebben bij de gereed staande tafel, kon een drankje worden besteld. Ook de dorstige supporter werkt daarbij, gelijk de spelers in het veld, met heuse looplijnen. En als eenmaal aan alle voorschriften is voldaan, de bestelling contactloos is betaald, kan dan eindelijk worden geproost op het feit dat we weer zijn begonnen. Gelukkig!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD