maandag, oktober 18, 2021
HomeClubsKatwijkREPORTAGE | Correia: 'Katwijk moet niet veel, maar wel het publiek vermaken'

REPORTAGE | Correia: ‘Katwijk moet niet veel, maar wel het publiek vermaken’

Na afloop van de eerste oefenwedstrijd die Katwijk speelde in de nieuwe oefenperiode was het een vraag aan Katwijk trainer Anthony Correia. ,,Heb je enig idee waar Katwijk op dit moment staat ten opzichte van de concurrentie in de Tweede Divisie ?” Correia heeft er nog geen idee bij want hij is daar nog niet mee bezig. Hij kijkt naar zijn eigen team en kon dat zaterdagmiddag op de Krom op zijn gemak aanschouwen. Hij was, ondanks de minimale nederlaag die in de laatste minuut tegen Eerste Divisionist Jong AZ werd geleden, een tevreden mens.

Trainingen
Katwijk had welgeteld vijf trainingen in de benen toen het zaterdagmiddag de degens kruiste met Jong AZ. En dat team speelt in de Eerste Divisie. Met andere woorden, dat heeft net een compleet seizoen in de benen en was daarmee dus al lang op competitieniveau. Dat zag Correia ook en het verklaarde de uiteindelijke 1-2 nederlaag. Want voetballend deden de Katwijkers niet voor hun opponent onder. Sterker, in het eerste half uur was Katwijk de bovenliggende partij. Het was zelfs genieten op de Krom van de thuisclub, die net als de tegenstander in 4-3-3 speelde. Maar dan de uitvoering. Katwijk speelde voorin met Lloyd v.d. Wilden, Tim Freriks en Ahmad El Azzouti. De rechtspoot kwam steeds vanaf links en zag dan Mukhtar Suleimann en Joey Ravensbergen buitenom komen. De beloften van AZ hadden het daar maar moeilijk mee en de kansen en kansjes waren voor rust dan ook voornamelijk voor Katwijk. El Azzouti schoot net over, kopte net over en kopte eens in de handen van de AZ goalie. AZ stelde er een kansloos schot van Dekkers tegenover.

Misverstand niet uitgebuit
In feite was er in die hele eerste helft niets aan de hand voor de thuisclub als er niet even een enorm misverstand zou ontstaan. De scheidsrechter floot voor een overtreding van een Katwijker maar kennelijk werd dit geïnterpreteerd als een drinkpauze. Vier Katwijkers langs de lijn terwijl AZ razendsnel de vrije trap nam. Margaret vervolgens vrij op het Katwijker doel af, maar werd daar afgestopt door de goalie. Kort voor de pauze bracht aanvoerder Robert Susan de thuisclub op voorsprong. Een hoekschop werd voorbij de tweede paal geplaatst en weer terug naar binnen gekopt. Susan knikte raak, 1-0.

Beslissing in laatste minuut
Speelde Katwijk voor de pauze met onder meer Blokland en Kok centraal achterin, na de pauze stonden er ineens 11 andere spelers in het veld; zowel van Katwijk als van Jong AZ. Nu bestond de centrale verdediging uit Raoul Esseboom en Dario van Breukelen. Voorin liepen nu aanvoerder Marciano Mengerink, Mitchel Schet en Kilian van Mill, terwijl dan nu vanaf de linkerkant Danny van Haaren als vierde man bijsloot. Maar het bij elkaar spelen van kansen lukte niet meer zo als voor de pauze. Zeker was er nog de drang zichtbaar in het spel want ook de backs Sinteur en Scheimann meldden zich tot dicht bij de vijandelijke achterlijn. Maar de grote kansen werden schaars en in het laatste deel van de wedstrijd nam AZ de regie over. Een knap passje binnendoor bracht AZ in kansrijke positie en uiteindelijk een onreglementaire actie van de doelman van de thuisclub. Een kwartier voor tijd kwam AZ langszij door de strafschop van Bram Franken. AZ bleef de wedstrijd toen domineren en bracht  na een vlotte aanval over rechts in de laatste minuut de 1-2 op de borden. Voetbal247.nl sprak na afloop met coach Anthony Correia.

Hoe voelt de dynamiek binnen de spelersgroep nu er eindelijk weer gespeeld kon worden?
,,Iedereen was ongelofelijk gretig. Ik heb geen moment iets over de inzet hoeven zeggen. Eerder af moeten remmen. Duidelijk moeten maken dat de energie niet te vroeg helemaal op mocht raken. Maar dan nog was dat heel moeilijk voor sommige spelers. Ik snap dat ook wel en ergens vind ik het nog mooi ook. Maar kijk ook even naar de beleving van die jonge gasten die we er vanuit de jeugd bij hebben gehaald. Echt mooi hoe die gasten aanklampen bij de gearriveerde spelers. Die inzet zullen ze ook gewoon moeten laten zien om zich in de basis te kunnen werken. Maar dat doen ze dus ook.”

Heeft u al bepaalde verwachtingen over het komende seizoen?
,,Verwachtingen wel, maar dan heb ik het niet over resultaten. Daar ben ik nog niet mee bezig. Waar ik wel mee bezig ben dat is wat wij ons publiek minimaal moeten voorschotelen. Dat is inzet, de aanval zoeken, spektakel bieden. Dat is het enige waarvan ik vind dat wij dat als Katwijk moeten. Daarom kijk ik ook nog lang niet naar wat er bij anderen gebeurt. Dat heb ik toch niet in de hand. Wel hoe wij ons gedragen, hoe wij spelen. Het verwijt dat we een keer verliezen kan ik wel hebben, het verwijt dat we schijterig hebben gespeeld wil ik nooit als serieus verwijt horen. Katwijkers zijn enorme werkers, dat moeten ze in ons herkennen.”

Waar wilt u verbetering in gaan zien bij het team?
,,We hebben nu vijf trainingen gedaan en deze wedstrijd. Die ik trouwens onze beste training tot nu vind. Maar we moeten nog een stuk vooruit in de samenwerking aan de bal. We moeten nog werken aan automatismen waardoor het spelen van de bal in hoger tempo kan en we het daarmee de tegenstander weer moeilijker kunnen maken. Daar trainen we voor en daar spelen we al die oefenwedstrijden ook voor.”

Donderdagavond speelt Katwijk, andermaal op de Krom, tegen dorpsgenoot FC Rijnvogels.

Bekijk hier de samenvatting van Katwijk – Jong AZ

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD