maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | Blauw Geel '38 verdient een punt maar krijgt niets tegen...

REPORTAGE | Blauw Geel ’38 verdient een punt maar krijgt niets tegen koploper OFC

Op papier leek het een gemakkelijke middag te gaan worden voor de Zondag Derde Divisiekoploper OFC uit Oostzaan. Met 19 punten had men na 8 wedstrijden al 9 punten meer vergaard dan het thuisspelende Blauw Geeel’38. Maar dat zegt totaal niets zo bleek zondagmiddag op Sportpark Prins Willem Alexander in Veghel waar de beide teams elkaar
troffen in een boeiende, spannende en doelpuntrijke wedstrijd.

Dat de neutrale toeschouwer na 90 minuten een puntenverdeling meer dan terecht had gevonden klopt voor de volle 100% echter de Gouden regel bij voetbal luidt nu eenmaal: De ploeg die het meest scoort wint. En dat was toevallig OFC, maar dat ging verre van een leien dakje deze middag. Goede technische ploeg overigens dat OFC met veel scorend vermogen en creativiteit in de gelederen zoals o.a.: Niels Butter, Gendridge Prijor, Niels Springer en vooral niet te vergeten de strateeg van de ploeg Abdel Malek El Hasnaoui.

Blauw Geel, met Migiel Zeller weer terug na zijn schorsing en Niels Wouters in de basis voor de niet geheel fitte Danny Verbakel, deed nauwelijks onder voor de koploper. Het nam zelfs brutaal 2x de leiding om vervolgens toe te zien hoe het 3x misging en men uiteindelijk toch na 90 minuten met lege handen stond.

OFC-trainer Pieter Mulders: Als je hem niet ziet, dan hoor je hem wel!

Uiteraard was OFC-trainer Peter Mulders blij met deze overwinning; maar met het vertoonde spel was hij niet echt tevreden hetgeen hij zowel voor als na de rust duidelijk liet blijken langs de lijn. ,,Nee, ik was inderdaad niet tevreden over het vertoonde spel. We begonnen weliswaar aardig maar lieten daarna het initiatief over aan Blauw Geel. Ik heb ze dat ook in de rust meegedeeld en na de thee ging het wat beter. Maar het kan nog veel beter. We maakte nog te veel verkeerde keuzes, toen Abdel Malek El Hasnaoui wat meer ging zwerven in de 2e helft werden we ook gelijk gevaarlijker. En de 3-2 was een bekroning op zijn goede vorm”, aldus Mulders.

Het duurde 18 minuten voordat Blauw Geel een beetje onder de druk van het fanatiek gestarte OFC uitkwam, maar toen was het ook raak voor de thuisclub. Niels Wouters loste een schot op het OFC-doel dat goalie Mike Grim niet klemvast kon krijgen. Koen van der Zande was er als de kippen bij om de door Grim geloste bal te promoveren tot doelpunt(1-0).

De vreugde bij zowel spelers als publiek was slechts van korte duur want zes minuten later ging het mis toen de Blauw Geel verdediging niet adequaat optrad en Niels Springer dit buitenkansje niet onbenut liet en de beide ploegen voor de eerste keer deze middag op gelijke hoogte bracht(1-1).

Na de thee een boeiende 45 minuten zonder echt veel kansen aan beide kanten. Wel al vrij snel na de hervatting (52e minuut) een prachtig doelpunt van Niels Wouters die met een prachtig schot uit de draai Blauw Geel voor de tweede maal op voorsprong zette (2-1). Het publiek hield het hart vast.

,,Dat gaat niet goed let maar op , want het is dit seizoen al meerdere keren fout gegaan op deze manier” was een veelgehoorde kreet op de tribune. En wederom kreeg men gelijk; het ging weer mis. En geheel onnodig ook nog want de thuisclub had het geheel aan zichzelf te wijten dat OFC een 2-1 achterstand wist om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Opnieuw ging defensief zwak ingrijpen er aan vooraf en een klein kansje voor spits Niels Springer betekent voldoende om doeltreffend te zijn in de 66e minuut (2-2).

Het werd nog erger toen in de 78e minuut de beste speler van het veld, OFC’er, Abdel Malek El Hasnaoui twee man passeerde en aan kon leggen voor een schot dat in de uiterste bovenhoek verdween; kansloos voor Crusat(2-3).

Blauw Geel gooide er in de slotfase nog een allerlaatste schepje werklust bovenop, trainer Niels van Casteren bracht Danny Verbakel nog in voor Lars Loermans, maar het mocht niet baten. Aan de andere kant bleef OFC dreigen zonder echt gevaarlijk te worden. De belangrijke 3-2 zege voor OFC bleef behouden, waardoor de koppositie in het bezit bleef van de elf van Mulders.

In de Blauw Geel kamp werd er gebaald als een stekker. Er werd gevloekt en de deuren sprongen nog net niet uit de sponningen. Men had hier een kostbaar punt laten liggen door eigen fouten.

Niels van Casteren: ,,We geven het te gemakkelijk weg!”

Niels van Casteren (trainer Blauw Geel) vond dat ook. ,,We hebben het te gemakkelijk weggegeven. Behoudens de eerste 8 minuten zorgden wij in de 1e helft voor het meeste gevaar. Niet dat we direct 100% kansen kregen , maar we zetten ze goed onder druk. De 2-2 en 2-3 waren te wijten aan fouten in de defensie. We stapten op het verkeerde moment uit met een tweetal doelpunten tot gevolg. We moeten in de komende wedstrijden wat efficiënter gaan worden”.

Over de stand op de ranglijst?
Van Casteren: ,,Ik wil nog steeds graag vasthouden aan mijn doestelling die luidt dat we mee moeten gaan doen met de plaatsen 1 tot en met 5. Weliswaar lopen we momenteel wat achter op ons schema maar in nagenoeg alle wedstrijden zijn we niet de mindere geweest van de tegenstander dus daar houden we ons maar aan vast voor de komende wedstrijden”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS