dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20REPORTAGE | ADO’20 vergeet zichzelf te belonen bij JOS / Watergraafsmeer

REPORTAGE | ADO’20 vergeet zichzelf te belonen bij JOS / Watergraafsmeer

„We hebben vandaag twee punten verloren”, stelde Juan Coto. De trainer van ADO’20 zag zijn ploeg vele kansen om zeep helpen en tevens heel knullig een goal weggeven. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-1. Een resultaat waar de Amsterdammers van JOS Watergraafsmeer, zeker achteraf, erg blij mee waren: „Wij zijn dik tevreden met een punt”, vertelt trainer Cor ten Bosch in gesprek met Voetbal247.nl.

Vallen en opstaan
Al struikelend wist Sead Mazreku de bal te verlengen op zijn medespeler Jan-Willem Tesselaar, deze zomer overgekomen van vv Katwijk. Tesselaar, die genoeg tijd en ruimte kreeg, kaatste de bal op zijn inmiddels weer opgestane middenvelder, waarna Mazreku de bal met een zuiver schot in de linkerhoek plaatste. 0-1 voor de bezoekers na 50 minuten voetballen en een terechte voorsprong na een lange fase van hoge druk en verschillende kansrijke aanvallen.

Het was een beloning voor het harde werken van de ploeg uit Heemskerk. Na het terechte verlies van vorige week tegen Blauw Geel’38 kwamen de blauwwitten – in uitwedstrijden spelend in het rood – goed uit de startblokken in Amsterdam. Door hoog druk te geven op de defensie van JOS / Watergraafsmeer werd de bal meermaals veroverd en kon ADO op zoek naar de openingstreffer. Via de aanvallend ingestelde rechtsback Ruben Doesburg werden ze vanaf de zijkant verschillende keren gevaarlijk. Ook zocht de ploeg van Coto veel de diepte met lopende mensen als De Waard, Tesselaar, Brenna en ook Mazreku. Tot veel grote kansen leidde dit echter niet.

Slap
De thuisploeg wist daar vooralsnog weinig tegenover te zetten. „Ik denk niet dat we slap begonnen, maar zij stonden gewoon erg goed”, vertelt vice-aanvoerder Tony Tol tegen Voetbal247.nl Enkele keren kon de ploeg uit de hoofdstad via de technische Raven Bergwijn gevaarlijk worden. Hij kon profiteren van de aanvallende Doesburg die verdedigend gezien minder in te brengen had. Zo werd de eerste grote kans van de wedstrijd ook ingeleid. In de counter kreeg spits Malcolm Esajas, vroeger spelend voor onder andere ADO Den Haag, de bal in het centrum van het veld. De uit elkaar getrokken verdediging van ADO’20 liet ruimte voor de steekpass op de diep gelopen Bergwijn. De vleugelaanvaller kon simpel afleggen op de meegelopen Kobina Plange, maar de grensrechter vlagde Bergwijn af voor buitenspel.

„Je moet de kansen die je creëert wel afmaken”

Vlak voor de 0-1 van Mazreku liet ADO al twee grote kansen onbenut. Door geklungel in de defensie van Watergraafsmeer kon Tesselaar, op 30 meter van de goal, de bal onderscheppen. De middenvelder zag de ingevallen Meraj Allahdad in kansrijke positie en legde de bal panklaar. Allahdad schoot laag, maar de keeper wist het schot, evenals de rebound van de aanvaller, te pareren. Na de openingstreffer gooiden de Amsterdammers echter de schroom van zich af en wisten ze in aanvallend opzicht steeds gevaarlijker te worden. Een goede voorzet van Bergwijn kwam voor de voeten van Plange, maar hij kwam net iets te laat en wist de bal niet goed te raken.

Rebound
Diezelfde Plange gaf in de 62ste minuut een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet. Keeper van de uitploeg, Bjorn Haggerty, leek deze bal makkelijk te kunnen pakken, maar kon de bal niet klemmen. Esajas, de gretige routinier, wist wel raad met die bal en kon gemakkelijk binnentikken: 1-1. Een tamelijk onverwachte gelijkmaker tot blijdschap van de ploeg, waaronder Tony Tol: „ADO’20 had het betere van het spel, maar als je door een keepersfout van hun de gelijkmaker scoort, mag je zeker blij zijn.”

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, begon de uitploeg steeds dringender op de deur te kloppen. Met name via Mazreku en Allahdad werden gevaarlijke kansen gecreëerd. Een kwartier voor tijd ging eerstgenoemde over het been van een verdediger, maar de scheidsrechter, die stevige, mannelijke duels toeliet, was resoluut: geen penalty. Onder meer de paal en de benen van vele verdedigers stonden een tweede goal van ADO’20 in de weg. Ze wisten geen kans te benutten en met het affluiten van de wedstrijd werden de punten uiteindelijk verdeeld. Zuur puntenverlies dat voelt als een nederlaag: „Wij waren de bovenliggende partij vandaag, maar dan moet je de kansen die je creëert wel afmaken”, aldus een teleurgestelde Coto.

„Met ons voetbal hebben wij de Derde Divisie veel te bieden”

Op een zonovergoten sportpark Drie Burg pakte JOS Watergraafsmeer zodoende haar eerste punt van het seizoen en het eerste punt in de Derde Divisie. De promovendus schreef vorig jaar geschiedenis toen het vanuit de Hoofdklasse de stap wist te maken naar het tweede niveau van het amateurvoetbal. De Amsterdamse volksclub is met haar ouderwetse accommodatie en een realistische blik op het seizoen een mooie toevoeging aan de competitie. „Eigenlijk spelen wij een niveau te hoog, maar met ons voetbal hebben wij de Derde Divisie zeker veel te bieden”, stelt Ten Bosch.

Volgende week ontvangt ADO’20 op het eigen sportpark E.V.V. Echt. JOS Watergraafsmeer speelt in Utrecht tegen de huidige koploper, USV Hercules. Tol heeft goede herinneringen aan deze tegenstander: „Hercules uit heb ik nog nooit verloren, dus dat moet goed komen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD