maandag, augustus 8, 2022
HomeHoofdklasseDHSCREPORTAGE | Achilles Veen pakt volle winst op teleurstellend DHSC

REPORTAGE | Achilles Veen pakt volle winst op teleurstellend DHSC

Rampzalig is het verlies dat het Utrechtse DHSC zaterdagmiddag op sportpark De Hanen Weide in het Brabantse Veen opliep tegen een slagvaardiger en doeltreffender Achilles Veen nog geenszins. Met nog 25 wedstrijden op het programma staat men slechts 4 punten achter op de koplopers ’s-Gravenzande en Achilles Veen en is er dus nog van alles mogelijk. Dat het echter een forse streep door de rekening is van DHSC staat als een paal boven water. Twee keer een verlies incasseren in uitwedstrijden was niet ingecalculeerd voor aanvang van dit seizoen. In Veen was de 4-1 nederlaag weliswaar een tikkeltje geflatteerd maar dat deerde Achilles trainer John Karelse totaal niet.

,,Wegperen die bal”

,,We begonnen sterk en kwamen al vrij snel op een comfortabele 2-0 voorsprong. Daarna gingen wij het onszelf moeilijk maken door een onnodige penalty weg te geven. Die bal moet gewoon zonder pardon ‘weggepeerd’ worden. Nu brengen we DHSC in de wedstrijd terug. Na de thee waren zij 20 minuten heer en meester zonder echt tot grote kansen te komen. Gelukkig herpakten wij onszelf en doordat de Utrechtse ploeg alles of niets ging spelen ontstonden er nog twee kansen die benut werden. Goede overwinning, punt uit!”, concludeerde Achilles Veen-coach John Karelse in gesprek met Voetbal247.nl.

De wedstrijd begon voortvarend voor de thuisclub. Reeds in de 8e minuut was het raak toen Teun Sebregts Remon Koemen op maat bediende. Die bedacht zich geen moment en liet 1-0 aantekenen. In de 23e minuut leek de strijd al beslist toen Achilles de voorsprong uitbreidde naar 2-0. Ditmaal trof het harde schot van Teun Sebregts tot ieders verrassing doel en moest doelman Niels Willemse voor de tweede maal vissen: 2-0.

Achilles Veen vergeet door te drukken
In plaats door te drukken liet Achilles de teugels wat vieren. Men werd achterin wat nonchalant met als gevolg dat een overtreding binnen het 16-meter gebied DHSC een strafschop opleverde.
Gokhan Yasar zette zich achter de bal en liet zijn 8e competitietreffer noteren en bracht DHSC terug in de wedstrijd.

Na de thee verving Ritchie Steinmann de geblesseerde Niels Willemse, hetgeen hij foutloos deed. De Utrechtenaren kwamen sterk uit de startblokken en het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker die in de lucht hing. Tot de 16 meter ging het allemaal nog aardig voortvarend maar het gebrek aan slagvaardigheid en schotvaardigheid brak DHSC uiteindelijk op.

,,We hadden in het begin moeite om de storm van de thuisclub te weerstaan”

In de 72e minuut was Achilles Veen dichtbij 3-1, doch doelman Steinmann pareerde een schot van invaller Niek Wilborts goed. In het laatste kwartier dirigeerde trainer Gert Kruijs Berry van ’t Land nog naar voren teneinde de voorwaartsen van nog wat aanvallende impulsen te voorzien. Het mocht echter niet baten. Definitief werd de wedstrijd een tiental minuten voor het einde beslist toen de DHSC-achterhoede twijfelde aan wel of geen buitenspel. Scheidsrechter Harold van de Ketterij liet echter doorspelen, waarvan Remon Koenen optimaal profiteerde (3-1) en daarmee zijn doelpuntentotaal dit seizoen net als Thomas de Man op 5 stuks bracht.

Dat Maarten Boddaert in de extra tijd de eindstand op 4-1 mocht bepalen was alleen nog van belang voor de statistieken, evenals de onnodige tweede gele kaart van Rodney Sneijder, die hem naast een rode kaart ook een voortijdige gang naar de kleedkamer opleverde en een schorsing.

Alle hoop gevestigd op Mounir el Hamdaoui
Achilles Veen wist een belangrijk zege te boeken met als beloning het mede-koploperschap in de zaterdaghoofdklasse, die nu nog gedeeld moet worden met ’s-Gravenzande. Vol verwachting klopt echter het hart van de DHSC-aanhang. Hoogstwaarschijnlijk volgende week al mogen Mounir El Hamdaoui(ex-Ajax, AZ, Tottenham Hotspur, Excelsior) en Robert Guerain (ex-Almere City, Huizen en Hercules) hun opwachting maken in de hoofdmacht van de ploeg van Gert Kruys. En met name de aanvallende impulsen van El Hamdaoui kunnen zij best gebruiken in de Domstad.

Wat Gert Kruys van het tweede competitieverlies dit seizoen vond? ,,We hadden in het begin moeite om de storm van de thuisclub te weerstaan. Daar kwam nog bij dat we natuurlijk al snel op een 2-0 achterstand kwamen en bovendien ook nog Soufyan Moro geblesseerd uit zagen vallen. Na de thee herstelden wij ons in het begin prima, maar na een twintigtal minuten ebde dat weg. En als je dan in de slotfase risico’s gaat nemen kun je tegenstreffers oplopen, hetgeen ook gebeurde. Een verdiende nederlaag, maar wel enigszins geflatteerd.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS