Volg ons

Derde Divisie

REPORTAGE: Flitsend DVS’33 loopt VVOG na kantelmoment onder de voet

REPORTAGE: Flitsend DVS’33 loopt VVOG na kantelmoment onder de voet

DVS’33 heeft VVOG vanmiddag in de Veluwse derby een ongenadig pak slaag gegeven. Na negentig minuten stond er 0-6 op het scorebord. De basis voor de monsterzege werd in de eerste helft in een kort tijdsbestek gelegd. In tien minuten tijd liepen de Ermeloërs uit naar een 3-0 voorsprong, waarmee het duel al gespeeld was.

Bryan Adams’ We’re gonna win werd al ingestart en de VVOG-pupillen stonden klaar met hun vlaggen, maar van de matadoren van de middag was nog geen spoor te bekennen. Omdat er nog lange rijen voor de kassa stonden was besloten het begin van duel nog even uit te stellen, maar dat bericht had de omroepkamer kennelijk niet bereikt.

Druk
Het was dus druk op De Strokel vanmiddag, voor wat door VVOG werd aangekondigd als Dé derby van de Veluwe. Niet meer dan 5,6 kilometer ligt er tussen beide sportparken. Beide teams draaien bovendien goed mee in de Derde Divisie en de lagere amateurs speelden nog niet, zodat ongetwijfeld ook veel neutrale liefhebbers de weg naar het fraaie, authentieke sportpark hadden weten te vinden.

Ook het spel was aanvankelijk wat je van een derby verwacht. Niet hoogstaand, veel aftasten en de nodige nervositeit. Het was de thuisclub die als eerste een paar keer nadrukkelijk de neus aan het venster drukte. Doelman Paul Eppink van DVS’33 moest op een afstandsschot van Sam Doeve voor het eerst  gestrekt en een kopbal van Jan Jurrien Hop uit een hoekschop werd door Benjamin Roemeon van de lijn gehaald.

Vleugels
Niet veel later sloeg diezelfde Roemeon aan de andere kant toe. Een doelpunt dat met wat geluk tot stand kwam. Kay Velda raakte de bal uit een voorzet totaal verkeerd, maar daarmee bracht hij wel Roemeon in stelling de koel de 0-1 aantekenende. Toen Maurice de Ruiter nog geen twee minuten later de score verdubbelde stond het duel plotseling op zijn kop.

Toch was dat volgens De Ruiter geen toeval. “Het was in het begin wat aftasten, omdat we weten dat VVOG graag toeslaat in de omschakeling. We hebben het geduld gehad om te wachten op onze kansen en daarna kregen we veel mee ruimte en konden we toeslaan.” Want gevaar stichten vanuit de omschakeling is DVS’33 ook wel toevertrouwd. De 0-3 kwam voort uit een snelle aanval om de vingers bij af te likken. Dit keer was Daniël van Warven het eindstation. De Ruiter had overigens geluk dat hij toen nog op het veld stond. Zijn gele kaart voor het uitrekken van zijn shirt bij de 0-2 was al niet zo goochem, dat hij niet veel later een forse overtreding maakte nog dommer. Scheidsrechter Prooi streek echter met de hand over zijn hart.

Gallery-play
De wedstrijd zat daarmee in een tijdsbestek van tien minuten in het slot. Dat wist ook VVOG-doelman Frans Koornberg, die buiten zijn schuld een vreselijke middag beleefde. “Aanvankelijk speelden we goed ons eigen spel, maar na de 0-1 waren we het even kwijt en gingen we op twee gedachten hinken en dat is tegen een ploeg als DVS’33 fataal.” Door één op één te spelen probeerde VVOG na rust het tij nog wel te keren. “Er waren zoveel mensen gekomen, dan wil je echt nog wel het beste er van maken, maar eigenlijk hadden we niks te vertellen. Op een gegeven moment lukte bij hun ook alles en bij ons juist niks meer.”

Daarmee doelde Koornberg ook bij de 0-4 van Kay Velda, die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Zijn vrije trap viel via de paal net binnen. De spanning was daarmee definitief weg en de wedstrijd leek een beetje dood te bloeden, ook omdat DVS’33 soms iets teveel verzandde in gallery-play. In de slotfase hadden de Ermeloërs er echter geen enkele moeite mee nog een zoutvaatje extra in de Harderwijkse wonden leeg te kieperen. Eerst scoorde De Ruiter op fraaie wijze zijn tweede van de middag, waarna een combinatie tussen twee invallers (Genaro Snijders en Mike Ahrens) de eindstand bepaalde. Dat laatste was vooral fijn voor De Ruiter, want zo verklaarde hij achteraf vol bravoure: “Ik heb de hele week al het gevoel dat we zouden gaan vlammen, ik heb het ook vooraf gezegd: we winnen met 6-0”.

Medicijn
DVS’33-coach Bert van Hunenstijn straalde na afloop logischerwijs van oor tot oor. Hij was vooral blij dat het goede gevoel van de laatste weken voor de winterstop er nog bleek te zijn. “Veel clubs zoeken zonnige oorden op, maar ik ben blij dat we in onze eigen omgeving in het ritme konden blijven. We hebben goede oefenwedstrijden gespeeld tegen HHC en Zuidvogels en dat hebben we vandaag door kunnen zetten. Het was eerst even aftasten, maar na een wisseling waarbij ik De Ruiter voorin zette en Van Warven ‘op tien’ ging het lopen. Na de voorsprong drukten we goed door en hebben we mooie staaltjes voetbal laten zien. En dat in een bijzondere wedstrijd als deze, dat is wel heel lekker, hoor.”

Het geharrewar rond zijn contractverlening, die de TC van DVS’33 noopte tot opstappen lijkt ineens iets van een ver verleden. Van Hunestijn daarover: “Het begin van het seizoen was het best lastig. We moesten het eerst goed neerzetten en omdat we nog wat dingen uit het moeizame vorige seizoen meenamen, kostte dat tijd. Tegen Quick Boys ging het al beter, maar die wedstrijd tegen Almere City was het best denkbare medicijn. Je kunt heel mooie verhalen ophangen, maar je hebt soms ook gewoon een goede overwinning nodig. De oprechte blijdschap die je vandaag bij de spelers ziet is mooi om te zien en doet mij goed. De groep is steeds achter me blijven staan.”

De inzet van Jan Jurrien Hop wordt door Banjamin Roemeon (nog net links te zien) van de lijn gehaald.


Jeffrey Arends kopt, Roald de Vries kijkt toe.

Benjamin Roemeon schuift de eerste treffer van de middag binnen.


Daniël van Warven (rechts) tekent de 3-0 aan.


Jonge fans van DVS’33 kijken gespannen toe.

Jan Jurrien Hop werkt weg, voordat Benjamin Roemeon gevaarlijk kan worden.

Advertentie
Advertentie

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

× Mijn veilige donatie
Periode
Bedrag
Ander bedrag
Persoonlijke info
Ik doneer anoniem


Powered by Whydonate

Meer over Derde Divisie