Volg ons

Eerste Divisie

Remise zet geen zoden aan de dijk voor FC Den Bosch en Jong FC Utrecht

Remise zet geen zoden aan de dijk voor FC Den Bosch en Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht en FC Den Bosch zijn maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Na een zeer matige eerste helft bracht de tweede helft meer spektakel en twee goals. Veel hebben beide ploegen hier echter niet aan en mogen dan ook teleurgesteld zijn over het resultaat.

Sterke formatie
Hekkensluiter Jong FC Utrecht trad maandagavond in een vrij sterke formatie aan tegen FC Den Bosch. Zo speelde het met gevestigde (eredivisie-) namen zoals Giovanni Troupé, Dario Dumic, Robin van der Meer, Anouar Kali, Bilal Ould-Chikh en Patrick Joosten. Op papier dus een zware wedstrijd voor de Bosschenaren, die wisten dat ze bij winst naar het linkerrijtje zouden opklimmen. De ploeg van trainer Wil Boessen had sowieso wel weer behoefte aan een driepunter aangezien er uit de laatste twee wedstrijden maar één punt werd behaald. De Bosschenaren konden in ieder geval weer beschikken over de van een blessure teruggekeerde Mats Deijl.

Kansen schaars
FC Den Bosch kwam sterker uit de startblokken, maar al vrij snel werd het een redelijk opgaande wedstrijd zonder al te veel vermaak. Kansen waren schaars en zodoende werden de ruim 600 aanwezige toeschouwers zeker niet vermaakt. De eerste echte kans kwam op naam van Jong Utrecht; na een goede actie van Troupé kon Joosten vrij uithalen, maar de aanvaller mocht van geluk spreken dat de City Side tribune was leeggelaten, anders had hij vast iemand geraakt. Ook Den Bosch kreeg een goede kans op naam van Muhammad Mert, maar de middenvelder zag zijn poging goed gepakt worden door Utrecht-keeper Thijmen Nijhuis. Veel meer hoogtepunten kende een saaie eerste helft niet. Een helft waar vooral Bilal Ould-Chikh opmerkelijk was, in negatieve zin. De middenvelder liep geïrriteerd op het veld en zag vrijwel elke actie mislukken.

Positief
Na de rust was er meer te beleven in de Galgenwaard. Het behoudende spel van beide ploegen werd steeds vaker afgewisseld door aanvallende acties. Het was dan ook de thuisploeg wat de score opende. In minuut 55 werd, na een goede actie vanaf links, spits Joosten bereikt en de aanvaller kon van dichtbij scoren. Joosten die tot dan toe alleen opviel door het vele aantal keer buitenspel staan kon zich nu eindelijk positief onderscheiden.

Terechte gelijkmaker
Den Bosch ging op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er ook in de 67e minuut. Keeper Nijhuis kon nog redden op een schot van de ingevallen Oussama Bouyaghlafen, maar de rebound viel perfect voor de voeten van Muhammed Mert en deze schoot gemakkelijk binnen: 1-1. Gezien het spelbeeld was deze treffer terecht, want Den Bosch was zeker niet minder dan de jonge Utrechters. De ploeg van Wil Boessen probeerde in de eindfase nog de overwinning binnen te halen, maar verder dan een paar afstandschoten waar Nijhuis geen echte moeite mee had kwam het niet. Het mocht nog van geluk spreken dat keeper Kees Heemskerk nog een antwoord had op een poging van dichtbij diep in blessuretijd anders had het helemaal met lege handen gestaan.

Linkerrijtje
Zo eindigde wedstrijd in 1-1. Een uitslag waar eigenlijk beide ploegen niet veel aan hebben. FC Den Bosch is weliswaar het linkerrijtje binnengedrongen, maar laat het na om een goede slag te slaan op de concurrentie met het oog op de playoffs. Jong Utrecht blijft kansloos laatste met zeven punten achterstand op RKC Waalwijk. Zeker met de opstelling die vandaag op papier stond is dat matig te noemen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie