zaterdag, maart 6, 2021
Home Competities Tweede Divisie Remise bij Excelsior Maassluis - Rijnsburg, Koninklijke HFC eenvoudig langs Barendrecht

Remise bij Excelsior Maassluis – Rijnsburg, Koninklijke HFC eenvoudig langs Barendrecht

Koninklijke HFC heeft zijn vijfde zege op rij geboekt. Tegen Barendrecht werd het 3-1. Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys hielden beiden een punt over aan de onderlinge ontmoeting, waarin veel spotlights gericht stonden op Sefa Kurt.

- Advertentie -

Excelsior MaassluisRijnsburgse Boys
Kurt is zoals bekend inzet van een soap. De 27-jarige verdediger tekende reeds voor volgend seizoen bij de Uien, maar wil onder die verbintenis uit. Het bewoog fans van Rijnsburg tot een spandoek: geschikt / ongeschikt, waarbij de mandekker volgens de fans ‘ongeschikt’ is voor de geel-zwarten. Toen de bal eenmaal rolde waren de eerste kansjes voor de Tricolores, waarna Jeffrey Jongeneelen aan de andere kant wat terugdeed. De eerste grote kans was uitgerekend voor Kurt, die van dichtbij over kopte. Er volgde een periode met weinig kansen, tot Daan Smith de ban brak na zeventig minuten na voorbereidend werk van Daan Blij. De ploeg van Dogan Corneille zocht naar een ruimere marge, maar kreeg in plaats daarvan tien minuten later alsnog de 1-1 om de oren via Joel Tillema na een misverstand in de Maassluizer defensie. Dat was tevens de eindstand: 1-1.

Koninklijke HFCBarendrecht
Bij Barendrecht was er direct een basisplaats voor Irvingly van Eijma. Het was echter HFC dat vanaf het beginsignaal het duel in handen nam. Na ruim een kwartier leverde het de 1-0 op toen Wessel Boer – niet voor het eerst dit seizoen – een hoekschop binnenkopte: 1-0. Vlak voor rust verdubbelden de Haarlemmers de marge. Nadat Lars Weistra werd gevloerd in het strafschopgebied, mocht Peet van der Slot aanleggen vanaf elf meter: 2-0. Twintig minuten voor tijd mocht Van der Slot wederom aanleggen, nu nadat Khalid Tadmine was gevloerd. Wederom schoot de HFC‘er Van der Slot raak. In blessuretijd deelde arbiter Perez zijn derde pingel uit, nu voor Barendrecht. Yannick Dorst bepaalde daarmee de eindstand op 3-1. Daarmee won HFC niet alleen de vijfde wedstrijd op rij, het is zelfs al negen wedstrijden ongeslagen.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES