woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRel gesmoord: Jong AZ wilde topper met GVVV uitstellen

Rel gesmoord: Jong AZ wilde topper met GVVV uitstellen

Het had ongetwijfeld de tongen losgemaakt en tot veel onbegrip geleid bij de amateurclubs in de Tweede Divisie: Jong AZ wilde de topper tegen GVVV komende zaterdag uitstellen, als het drie jeugdinternationals zou missen door een oproep voor Oranje.

Regels blijken te kloppen

“In de regelementen van de KNVB staat dat wanneer een club drie spelers mist door oproepen van Oranje onder 20 of Oranje onder 19 jaar, de club dan uitstel van haar competitie mag aanvragen”, vertelt Rob de Boer van GVVV aan TweedeDivisie.org. “AZ heeft ons eerder een brief gestuurd waarin het ons informeerde die optie serieus te bekijken. We hebben daarop de voetbalbond geraadpleegd omdat we nogal verbaasd waren over deze regel, maar het blijkt te kloppen.”

Spelers komen niet in aanmerking

Hoewel in de voorselecties van de Oranje-teams de nodige spelers van AZ waren die mogelijk geselecteerd konden worden, bleek in de definitieve selectie geen enkele speler aanwezig te zijn die aan de criteria voldeed: de betreffende speler diende in minimaal de helft van de competitie in de basis moeten zijn gestart of minimaal een helft per duel hebben gespeeld. Zodoende gaat uitstel voor Jong AZ niet op.

Flinke kritiek gekomen

De Boer: “Als het daadwerkelijk tot uitstel was gekomen, waren wij niet absoluut blij geweest. Dan was deze topper waarschijnlijk naar een dinsdagavond gegaan en wie vertelt mij dat er dan ook tweeduizend toeschouwers zouden zijn en we missen eventuele live-uitzending van FOX Sports. Ik vermoed dus dat wanneer het tot uitstel was gekomen, er vanuit de amateurclubs en hun achterban flinke kritiek was gekomen, helemaal na de storm die eerder al opstak over de vreemde kaartenregel voor BVO’s, waarbij spelers die in het eerste rood krijgen daarna wel gewoon bij de beloften kunnen meespelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD