donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieReiziger snapt kritiek op Jong Ajax niet

Reiziger snapt kritiek op Jong Ajax niet

Michael Reiziger heeft weinig begrip op de kritiek op Jong Ajax in de Jupiler League. Onder meer Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt sneerde onlangs naar het beloftenteam.

Wake-upcall
,,Ik begrijp de kritiek niet echt, omdat ik denk dat wij juist een niveau met ons meebrengen”, stelt Reiziger in gesprek met de NOS. ,,Kritiek is er vooral van clubs die niet een tweede elftal in de voetbalpiramide hebben. Onze aanwezigheid is alleen maar goed, denk ik. Het is ook een wake-upcall: doe wat aan je jeugdopleiding, gooi er extra tijd in.”

Rekensommetje
Reiziger heeft er wel begrip voor dat zijn eigen talenten soms lijden onder het meespelen van spelers uit de A-selectie: ,,Als trainer van Jong Ajax ben je afhankelijk van wat er van het eerste komt, al is het geraamte van de ploeg natuurlijk wel gemaakt. Dat er spelers van het eerste soms meedoen is inherent aan een Jong-team. We hebben het er vaak over. Het is moeilijk voor de jonge spelers, maar ze weten het. Ze laten het op de training niet merken, maar soms maken ze rekensommetjes. Oh, die traint nu mee, wat betekent dat voor mij?”

Je weet het nooit
De oefenmeester, eerder assistent bij Sparta, wil nog niet nadenken over de eventuele stap naar het hoofdtrainerschap van Ajax 1: ,,Maar je weet het nooit. Marcel Keizer kwam van Jong Ajax, Frank de Boer deed het vanaf de A-junioren en ook Louis van Gaal ging van de A-junioren naar het eerste elftal. Daar is niks over te zeggen…”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD