vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCRegelmatige thuisoverwinningen voor Almere City, FC Den Bosch en FC Eindhoven

Regelmatige thuisoverwinningen voor Almere City, FC Den Bosch en FC Eindhoven

Almere City, FC Den Bosch en FC Eindhoven boekten vanavond regelmatige overwinningen tegen, respectievelijk Helmond Sport, Jong PSV en TOP Oss. Waar Helmond Sport na een uurtje spelen al de handdoek in de ring leek te gooien, sputterden Jong PSV en TOP Oss nog wel in de tweede helft, maar alle drie de Brabantse ploegen stapten uiteindelijk zonder punten de bus in.

Almere City – Helmond Sport 3-0

Na een eerste helft met weinig echte hoogtepunten ging de thuisploeg rusten met een 1-0 voorsprong. Alhaft, die al vroeg in het duel een aardige kans kreeg, wist zo’n tien minuten voor rust de ban te breken uit een voorzet van Seck. Even daarvoor claimde de thuisploeg nog een strafschop, nadat Meijer werd geduwd door de Braal, maar die claim werd niet ingewilligd door het arbitrale trio.

Een kwartier na rust viel de 2-0 en daarmee eigenlijk de beslissing. Invaller Jerge Hoefdraad gaat de boeken in als de maker. Aanvoerder Mirani maakte de avond voor de thuisploeg nog mooier, door kort voor tijd de 3-0 te maken. Almere City boekt een eenvoudige overwinning tegen Helmond Sport en blijft zonder puntverlies in de Vierde Periode.

FC Den Bosch – Jong PSV 3-1

Veel protesten op de tribunes van De Vliert, omdat de KNVB eerder deze week geen groen licht gaf aan de overname door Kakhi Jordania. Op het veld werd eindelijk weer eens gejuicht door de Bosschenaren. De thuisploeg leidde bij rust met 2-0 door goals van Vincent Vermeij en Sven Blummel. In de openingsfase was er al een grote kans aan de andere kant, maar Mauro Junior moest in het een op een duel zijn meerdere erkennen in van der Steen.

Na twintig minuten in de tweede helft leek de spanning even terug te komen, nadat Abouhlal op aangeven van Mauro de aansluitingstreffer op het bord zette, maar een kwartier voor tijd gooide Vermeij, na een goede counter, de wedstrijd definitief in het slot, 3-1.

FC Eindhoven – TOP Oss 2-1

FC Eindhoven was vrijwel de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Toch was de voorsprong slechts 1-0. Na een kwartier spelen zorgde Elisha Sam voor de openingstreffer. Kort na rust kreeg de thuisploeg het deksel op de neus, Huseyin Dogan schoot na vier minuten spelen in de tweede helft TOP Oss weer naast FC Eindhoven.

Na de gelijkmaker was de thuisploeg even de kluts kwijt en kreeg Dogan nog de kans om TOP Oss zelfs op voorsprong te schieten, maar na een uurtje voetballen stelde Eindhoven weer orde op zaken. Elton Kabangu kreeg de bal op een presenteerblaadje na een prachtige voorzet van Branco van den Boomen en kon de winnende treffer op het bord zetten, 2-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD