donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRedding FC Lienden lijkt dichtbij; intentieverklaring van gemeente

Redding FC Lienden lijkt dichtbij; intentieverklaring van gemeente

FC Lienden lijkt toch een nieuw kunstgrasveld te gaan krijgen. Op de laatste speeldag van het seizoen werd de Tweede Divisionist met een groot probleem opgezadeld, want het hoofdveld op De Abdijhof werd door de KNVB afgekeurd. De gemeente wilde lange tijd niet bijspringen, maar lijkt nu toch te helpen.

Niet langer verantwoord

De afgelopen jaren werd er regelmatig geklaagd bij Lienden over de zeer verouderde kunstmat. Het leverde onder meer pittige uitspraken op van trainer Hans Kraay junior, die uiteindelijk van de KNVB wel gelijk kreeg. Voetballen op het huidige veld is niet langer verantwoord, waardoor een nieuwe gang naar de gemeente volgde. Wanneer er geen nieuw veld komt, kan Lienden namelijk niet meer in actie komen.

FC Lienden moet zelf een kwart ophoesten

De Gelderlander meldt nu dat het college van burgemeester en wethouders een intentieverklaring heeft afgegeven om de kosten voor vijfenzeventig procent te gaan dragen. FC Lienden zal de rest van de kosten zelf op moeten hoesten. Helemaal definitief is het besluit nog niet, want de gemeenteraad heeft de laatste stem. Zodat de raad ook akkoord is kan er pas begonnen worden met de aanleg van het nieuwe veld. Eind augustus zal alles afgerond moeten zijn, want dan begint het nieuwe seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD