woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRecord koploper FC Volendam, Utrechtse talenten scoren elders

Record koploper FC Volendam, Utrechtse talenten scoren elders

FC Volendam heeft vrijdagavond in eigen huis Jong FC Utrecht met 2-0 verslagen, toch was de wedstrijd meer dan business as usual. De ploeg van trainer Wim Jonk veroverde met de zege een plek in de lokale recordboeken en kwam weer een stap dichterbij de Eredivisie. Op de frisse vrijdagavond keerde het publiek weer terug in het Kras Stadion en viel de doelpuntenproductie van voormalige Utrechtse talenten op.

Ondanks een flinke lijst afwezigen deed FC Volendam wat een koploper hoort te doen wanneer er een club uit de onderste regionen op bezoek komt: winnen. De 2-0 eindstand was al in de eerste helft bereikt dankzij doelpunten van de Italiaanse nummer tien Gaetano Oristanio (rebound) en Bilal Oudl-Chikh. Vooral na rust kon Jong FC Utrecht goed partij bieden en viel Aijman Sellouf in positieve zin op. Dankzij de winstpartij is FC Volendam nu 22 wedstrijden op rij ongeslagen en is het oude clubrecord van het seizoen 1969/70 uit de boeken gespeeld. Bovendien heeft de koploper met nog veertien wedstrijden op het programma een voorsprong van tien verliespunten op plek drie.

Wanneer FC Volendam naar de Eredivisie promoveert zal Benaissa Benamar ook volgend seizoen voor de Noord-Hollanders uitkomen. De centrale verdediger maakte in de winterstop de overstap van FC Utrecht en voegt ervaring en voetballend vermogen aan de koploper toe. Het tussentijdse vertrek van Denso Kasius was uiteraard ook onderwerp van gesprek. De aanvallende rechtsback werd door FC Volendam gehuurd van FC Utrecht maar vertrok na een waanzinnig eerste jaar onlangs naar het Italiaanse Bologna voor veel geld. Ook Bilal Ould-Chikh heeft een verleden bij FC Utrecht en was vrijdagavond niet het enige voormalige FC Utrecht talent dat trefzeker was.

Het gebrek aan scorend vermogen van Jong FC Utrecht in het Kras Stadion was daarentegen geen incident. De Utrechtse beloftenploeg verloor niet alleen de laatste vijf wedstrijden maar wist in die duels ook niet te scoren. Met 24 doelpunten in evenveel wedstrijden behoort de ploeg van trainer Kalezic ook tot de minst productieve ploegen van de Eerste Divisie. Des te opmerkelijker waren de geluiden die vrijdagavond van de andere velden kwamen. Rayan El Azrak scoorde tweemaal voor VVV tegen MVV, Nick Venema was eenmaal trefzeker voor VVV, Jeredy Hilterman scoorde zijn eerste doelpunt voor NAC en Odysseus Velanas scoorde voor NAC in de laatste minuut de gelijkmaker tegen Roda JC. Vier bovengemiddelde spelers met scorend vermogen en een ruim verleden in Utrecht. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Mees Rijks en Derensili Sanches Fernandes ook hun doelpunten gaan maken.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]