dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlClubsKatwijkRECONSTRUCTIE | Ahmed El Azzouti wakkert rivaliteit tussen Katwijk en Quick Boys...

RECONSTRUCTIE | Ahmed El Azzouti wakkert rivaliteit tussen Katwijk en Quick Boys aan tot uitslaande brand

Het is december 2020. De coronamaatregelen hebben het topamateurvoetbal stilgelegd en ondanks het feit dat er goede berichten zijn met betrekking tot een vaccin durven de betrokkenen de stip aan de horizon alleen nog maar met potlood aan te geven. Alleen de roemruchte transfercarrousel draait zijn gebruikelijke rondjes, gevoed door speculaties in de wandelgangen en niet te stoppen door welke maatregel dan ook. Totdat Ahmed El Azzouti, die op weg leek naar Quick Boys, op zaterdag alles en iedereen verraste door een tweejarige overeenkomst te tekenen met Katwijk en de carrousel veranderde in een achtbaan. Een reconstructie van een geruchtmakende transfer die een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de rivaliteit tussen Katwijk en Quick Boys.

Vrijdag 11 december
Een dag eerder meldde Voetbal247.nl dat, na Mike van den Ban, Sanny Monteiro en Huib Oversloot, ook Ahmed El Azzouti van plan was om IJsselmeervogels te verlaten, met Nieuw Zuid als vermoedelijke bestemming. Nog dezelfde dag liet Erwin van der Lugt, namens de Rooien, weten dat de wegen van de spits en de club zouden scheiden. ,,Gezien zijn staat van dienst zal het vinden van een nieuwe uitdaging geen probleem voor hem zijn,” laat Van der Lugt optekenen op de website van IJsselmeervogels. Ondertussen wordt in de wandelgangen niet alleen El Azzouti, maar ook Mike van den Ban in verband gebracht met Quick Boys. Een dubbelslag lijkt in de maak voor de grootmacht uit Katwijk Zuid.

Zaterdag 12 december
Op zaterdag worden de geruchten in de wandelgangen met betrekking tot Mike van den Ban onderschreven door Quick Boys. De Haarlemmer, die vier seizoenen actief was bij Katwijk, tekent op Nieuw Zuid een contract voor twee seizoenen. Kort voor de bekendmaking van Mike van den Ban als eerste nieuwe speler voor Quick Boys, maakt rivaal Katwijk zijn tweede versterking voor komend seizoen bekend. Zijn naam: Ahmed El Azzouti. Niets nieuws onder de zon, zo lijkt het. De wandelgangen zitten er wel vaker naast. Totdat de Technisch Directeur van Quick Boys, Gert Pluimgraaff, aan Voetbal In De Bollenstreek laat weten dat El Azzouti een mondeling akkoord had met Quick Boys. ,,Deze transfer gaat nog wel een staartje krijgen bij de KNVB,” laat hij weten aan VIDB.

Zondag 13 december
The Day After The Day Before: het Leidsch Dagblad publiceert een artikel op de website, waarin beide technische leidsmannen aan het woord komen. ,,Wij zijn ons echt van geen kwaad bewust,” stelt Cees Bruinink, die verder zegt dat hij niets wist van een mondeling akkoord tussen El Azzouti en Quick Boys. ,,We hebben het aan Ahmed gevraagd en hij zei dat er geen overeenkomst was en hij niets had getekend. Hij is een speler in de buitencategorie in wie meerdere clubs geïnteresseerd zijn. Dan moet je daadkrachtig zijn en snel handelen. Dat hebben wij gedaan.” Ook Voetbal247.nl vraagt Katwijk om een reactie. ,,We begrijpen de teleurstelling van iedereen rond Quick Boys dat El Azzouti naar Katwijk gaat, zoals we ook de teleurstelling van onze supporters begrijpen dat Mike van den Ban naar Quick Boys gaat en niet terug naar De Krom,” meldt de club aan deze website. (Desgevraagd laat Van den Ban aan Voetbal247.nl weten dat van een terugkeer naar De Krom nooit sprake is geweest: ,,Ik ben niet gebeld door Katwijk”, HK).

Arbitragecommissie
,,Wij laten het hier niet bij zitten,” laat Gert Pluimgraaff ook aan de regionale krant weten. ,,Zoiets flik je niet! We stappen naar de arbitragecommissie van de KNVB.” Pluimgraaff laat verder weten dat er wel degelijk een overeenkomst is tussen Quick Boys en El Azzouti en dat het nieuws uit Katwijk als een donderslag bij heldere hemel kwam. ,,We wisten niet wat we hoorden toen bleek dat hij bij Katwijk had getekend. We hebben ook appjes van hem om te bewijzen dat er een akkoord is.” Een week eerder waren club en speler tot een mondeling akkoord zijn gekomen, stelt Pluimgraaff. Dat akkoord zou, tegelijk met de overeenkomst van Mike van den Ban, op zaterdag getekend worden.

,,Maar Ahmed liet mij vervolgens weten het hele weekend niet in Zuid Holland te zijn. Raar, dachten we nog, maar dat komt later dan wel.” In de wandelgangen van Bunschoten waren echter geluiden te horen dat El Azzouti niet alleen wel degelijk in Zuid Holland was, maar dat hij zich bovendien zelfs binnen de Katwijkse gemeentegrenzen bevond, waarop de bom barstte. Met als gevolg dat de rivaliteit tussen Noord en Zuid nu ook het niveau van de transfercarrousel heeft bereikt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto’s: Twitter.com / vvKatwijk.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD