woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRechtsback van Eerste Divisie naar Serie A

Rechtsback van Eerste Divisie naar Serie A

FC Volendam moet het in de strijd om het kampioenschap van de Eerste Divisie verder zonder Denso Kasius doen. De pas 19-jarige rechterverdediger maakt per direct de overstap van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie naar de Serie A. Kasius tekent bij het Italiaanse Bologna een contract voor 4,5 jaar.

Vorig jaar werd Kasius door FC Volendam in de winterstop voor anderhalf seizoen van FC Utrecht gehuurd. De aanvallend ingestelde rechtsback speelde nooit een officiële wedstrijd in de hoofdmacht van de Utrechtse subtopper, maar levert de club uit Utrecht nu wel een aanzienlijke transfersom op van naar verluidt drie miljoen euro. Dit seizoen was Kasius een zeer belangrijke pion bij koploper FC Volendam. De rechtsback speelde dit seizoen 21 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waarin hij vijf keer scoorde en twee assists gaf. In het spelersklassement van Voetbal International staat Kasius op de derde positie achter Dallinga (Excelsior) en Regeer (Jong Ajax).

Op de website van FC Volendam zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen het volgende:  “De huur van Denso met een looptijd van anderhalf seizoen was destijds een bewuste keuze, gebaseerd op de inschatting van zijn talent en onze visie en ervaring in talentontwikkeling. Bij Denso heeft dit heel goed uitgepakt en hij is hier overduidelijk tot bloei gekomen. In onze ogen was dit proces nog niet helemaal afgerond. En belangrijker nog: wij zijn en blijven overtuigd dat Denso er komende zomer nog veel beter voor zou staan, óók qua carrièrekeuzes. Dit hebben we allemaal open kunnen bespreken de afgelopen maanden, maar nu is er toch een punt gekomen dat FC Utrecht en Denso daar een andere keuze in maken. Dat moeten we respecteren, al is het een grote aderlating voor Volendam. Blijft overeind staan dat we Denso natuurlijk het allerbeste gunnen in zijn carrière.”

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]