Volg ons
ODIN59 Scheveningen

Derde Divisie Zaterdag

Rechter geeft UDI’19 en ODIN’59 geen gelijk; strafpunten blijven

Rechter geeft UDI’19 en ODIN’59 geen gelijk; strafpunten blijven

In het kort geding dat vrijdag bij de rechtbank van Utrecht werd gehouden zijn ODIN’59 en UDI’19 niet in het gelijkgesteld. De twee clubs stapten naar de rechter om het strafpunt terug te laten draaien dat door de licentiecommissie van de KNVB werd uitgedeeld vanwege het niet voldoen aan de licentie-eis om spelers onder contract te hebben.

Gevolgen blijken nu groot

Liefst veertien clubs kregen een straf opgelegd door de commissie. In eerste instantie ging dit om drie punten in mindering, dit werd uiteindelijk teruggedraaid tot één punt. Inmiddels nadert het einde van het seizoen en blijkt hoe cruciaal de verdwenen punten zijn. Het brengt ODIN’59 richting de nacompetitie en UDI’19 mogelijk zelfs naar rechtstreekse degradatie.

Statuten UDI’19

“In onze statuten staat letterlijk dat wij het voetbal promoten in al zijn facetten behalve het beroepsvoetbal”, zei voorzitter Paul Rüpp van UDI’19 in aanloop naar de rechtszaak. De rechter oordeelde anders, zo laat de voorzitter op de clubsite van de club uit Uden weten. “De rechter heeft streng gekeken naar de argumenten en het destijds genomen besluit van de KNVB, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om de strafmaat weer terug te draaien.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag