maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRechter geeft UDI'19 en ODIN'59 geen gelijk; strafpunten blijven

Rechter geeft UDI’19 en ODIN’59 geen gelijk; strafpunten blijven

In het kort geding dat vrijdag bij de rechtbank van Utrecht werd gehouden zijn ODIN’59 en UDI’19 niet in het gelijkgesteld. De twee clubs stapten naar de rechter om het strafpunt terug te laten draaien dat door de licentiecommissie van de KNVB werd uitgedeeld vanwege het niet voldoen aan de licentie-eis om spelers onder contract te hebben.

Gevolgen blijken nu groot

Liefst veertien clubs kregen een straf opgelegd door de commissie. In eerste instantie ging dit om drie punten in mindering, dit werd uiteindelijk teruggedraaid tot één punt. Inmiddels nadert het einde van het seizoen en blijkt hoe cruciaal de verdwenen punten zijn. Het brengt ODIN’59 richting de nacompetitie en UDI’19 mogelijk zelfs naar rechtstreekse degradatie.

Statuten UDI’19

“In onze statuten staat letterlijk dat wij het voetbal promoten in al zijn facetten behalve het beroepsvoetbal”, zei voorzitter Paul Rüpp van UDI’19 in aanloop naar de rechtszaak. De rechter oordeelde anders, zo laat de voorzitter op de clubsite van de club uit Uden weten. “De rechter heeft streng gekeken naar de argumenten en het destijds genomen besluit van de KNVB, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om de strafmaat weer terug te draaien.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD