woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlRecensieRECENSIE | ‘Achter de hekken’; een boek dat je blijft verrassen

RECENSIE | ‘Achter de hekken’; een boek dat je blijft verrassen

De hekken zijn gesloten, maar de harten blijven open. Dat is de zin op de voorzijde van het boek ‘Achter de Hekken’ van schrijver Johan Sepers, die daarmee een fantastische samenvatting geeft van het document. In het boek zijn 341 clubs beschreven uit het Zuid-Hollandse amateurvoetbal, waarbij het de ene keer gaat over een leuke anekdote maar ook korte verhalen over serieuze en aangrijpende gebeurtenissen. Een boek dat je nadat je deze hebt uitgelezen in de boekenkast zet en nog geregeld zal pakken om de diverse clubs nog eens na te lopen, een aanrader!

Tijdens de zogenoemde intelligente lockdown maakte de schrijver van het boek van de nood een deugd. Opdrachten verdwenen voor de ZZP-journalist in de sportwereld en om de tijd wat sneller te laten gaan reed hij dagelijks een stukje waarbij plotseling het idee ontstond om foto’s te maken van de hekwerken voor de sportcomplexen in Zuid-Holland. Vervolgens werden bij de afbeeldingen bijzonderheden over de club gezocht waardoor de bijzondere verhalen ontstonden.

Het boek was voor mij een fantastische reis langs voetbalclubs en sportparken waar ik in mijn niet al te succesvolle voetbalcarrière wedstrijden mocht spelen, maar ook een ontdekkingstocht waarbij ik verenigingen tegenkwam waar ik het bestaan niet van wist of in ieder geval eerder niet aan kon geven waar de desbetreffende afkorting voor stond. Neem nu de club vv W.I.K. uit Den Haag dat staat voor Willen is Kunnen of de vereniging S.C. Remo (Reëel en Moreel). Naast alle clubs die de revue passeren zijn ook de verhalen die er aan toegevoegd zijn van een grote meerwaarde. Tijdens het lezen van het boek verscheen er geregeld een glimlach om mijn mond, maar het is niet alleen humor wat de klok slaat in dit boek. Zoals altijd zijn er mooie en verdrietige momenten bij clubs te melden en die zijn ook op een goede manier omschreven.

Samenvattend een boek dat indruk op mij gemaakt heeft. Het is een echt verzamelobject dat een mooi plaatsje gekregen heeft in mijn (voetbal)boekenkast en dat ik zoals gezegd nog geregeld zal pakken om nog eens te lezen. Naar mijn mening een echte aanrader voor de voetbalfan, of die nu woont in Zuid-Holland of elders.

‘Achter de Hekken’ is te koop via deze link.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD