dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRBC mag van de KNVB niet naar de Derde Divisie

RBC mag van de KNVB niet naar de Derde Divisie

Het verzoek van RBC Roosendaal aan de KNVB om te onderzoeken of de club uit Roosendaal ook in mocht stromen in de Derde Divisie is afgewezen. Dat meldt RBC op de clubsite. Het verzoek werd ingediend, nadat bekend werd dat beloftenteams van profclubs mogen instromen in de top van het amateurvoetbal.

Onvergelijkbaar

RBC was niet gelukkig met de berichten over de beloftenploegen die zomaar ingedeeld kunnen worden in de top van het amateurvoetbal, terwijl RBC na het faillissement in 2011 werd teruggezet naar de laagste afdeling van het amateurvoetbal. Zij verzochten de KNVB om ingedeeld te worden in de hoofdklasse, maar werden ingedeeld in de vijfde klasse. Inmiddels is RBC Roosendaal gepromoveerd naar de derde klasse, maar dus nog ver verwijderd van het topamateurniveau.

RBC verzocht de KNVB daarom om te onderzoeken of er mogelijkheden waren om toch ook in te stromen in de Derde Divisie. Volgens de club uit Roosendaal was er sprake van rechtsongelijkheid, maar de KNVB weerlegt dat nu. De voetbalbond oordeelt dat beloftenteams van profclubs niet te vergelijken zijn met een amateurvereniging als RBC. Het verzoek van de voetbalvereniging werd dus naast zich neergelegd door de KNVB. RBC accepteert het besluit van de bond.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD