zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRBB'er Hessing stopt per direct met voetballen

RBB’er Hessing stopt per direct met voetballen

Jeroen Hessing heeft besloten om zijn voetbalschoenen op te bergen. De centrale verdediger kwam dit seizoen nog niet in actie voor Rijnsburgse Boys, omdat hij vorig seizoen tegen GVVV tegen een lange schorsing aanliep. Mede door fysieke problemen heeft de voormalig speler van onder meer Almere City en Spakenburg er nu een punt achter gezet.

Motivatie was er niet meer

“Het is natuurlijk heel jammer dat ik het op deze manier moet afsluiten”, zegt Hessing op de clubsite van Rijnsburgse Boys. “Liever had ik het anders gedaan. Het was een moeilijke beslissing. Maar dit is het beste voor iedereen. Voor mij, voor de club en voor de trainer. Om wedstrijdfit te zijn, had ik vanaf het begin van het seizoen mee moeten trainen, maar wekenlang trainen zonder te voetballen, zag ik niet zitten. Daardoor heb ik het mezelf moeilijk gemaakt, maar de motivatie was er niet meer. Bovendien was het vanwege mijn fysieke gesteldheid de vraag of ik drie trainingen per week aan zou kunnen, iets wat de nieuwe trainer wel van iedereen vraagt, wat ook logisch is. Als ik nu weer was begonnen met trainen, had het ook nog eens weken geduurd voor ik wedstrijdfit zou zijn. Vandaar deze beslissing.”

Al vaker gedacht aan stoppen

Drie seizoenen speelde Hessing voor Rijnsburgse Boys. “Ik heb het altijd super naar mijn zin gehad, vandaar dat ik in december 2015 mijn contract verlengde met een jaar. Het stoppen komt niet helemaal uit de lucht vallen, want elk jaar dat ik eraan vastknoopte, speelde ik al met de gedachte om te stoppen vanwege mijn knie. Vervolgens kwam daar de schorsing bij. Afgelopen zaterdag tegen FC Lisse was ik voor het eerst weer bij een wedstrijd en dan merk je weer dat je gewaardeerd wordt door de supporters en alle andere betrokkenen. De sfeer en alles erom heen is en was altijd goed. Alleen jammer dat we geen prijs hebben gewonnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD