zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsKatwijkRaoul Esseboom: 'Wilskracht maakte het verschil'

Raoul Esseboom: ‘Wilskracht maakte het verschil’

Op voetballend gebied had de topper tussen Katwijk en IJsselmeervogels nooit het stempel “Topper” verdiend, daar was iedereen het achteraf wel over eens. In gesprek met voetbal247.nl duidde centrale verdediger Raoul Esseboom waar Katwijk wel het verschil maakte tegen IJsselmeervogels. ,,Wilskracht,” was de korte, maar krachtige conclusie.

,,Zij kwamen hier volgens mij niet om te winnen,” stelde Esseboom, die zijn stelling onderbouwde met het feit dat IJsselmeervogels na de 1-1 weer terugplooide op eigen helft. ,,Wij hadden wel de wilskracht om deze wedstrijd te winnen. Die motivatie is ook de basis van de goede serie waar we nu in zitten.” En het was juist die motivatie die het verschil maakte, op het moment dat het verschil niet voetballend gemaakt kan worden. ,,Het was echt slecht vandaag ja. We waren enorm slordig en leden veel balverlies. Door de weersomstandigheden was het ook bijna niet te doen,” aldus Esseboom, die na het doornemen van de andere uitslagen zijn weekend nog beter zag worden. ,,Kijk, dat bedoel ik. Dat gaat goed zo,” glimlacht hij vol vertrouwen.

Raoul Esseboom is niet de enige die dat vertrouwen uitstraalt. ,,Het vertrouwen is inderdaad groot in de groep. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en we hebben nu ook echt de stijgende lijn te pakken.” Daar doet zelfs een onrustige week met drie vertrekkers niets aan af. ,,Die onrust is voor de buitenwereld, binnen de groep is er geen onrust,” zegt Esseboom. ,,We zijn allemaal met dit seizoen bezig en hebben allemaal hetzelfde doel voor dit seizoen. We gaan ook als een eenheid voor dat doel strijden, of je hier komend seizoen nog bent, of aan het eind van het seizoen vertrekt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD