vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFCRaily Ignacio verruilt Kozakken Boys voor AFC

Raily Ignacio verruilt Kozakken Boys voor AFC

Kozakken Boys laat opnieuw een spits in de winterstop vertrekken. Nadat het vorig seizoen Berry Powel tussentijds verhuurde aan IJsselmeervogels, laat het nu Raily Ignacio vertrekken naar AFC, weet Voetbal247.nl.

Gebrek aan scorend vermogen
Bij AFC was men naarstig op zoek naar een scorende spits. De ploeg van coach André Wetzel bezet de laatste plaats op de ranglijst en heeft met name een probleem met het benutten van kansen. Opvallend is wel dat AFC, dat tot dusverre altijd prat ging op het feit dat men nauwelijks budget had voor haar eerste zondagselectie, nu de buidel trekt om alsnog haar selectie te versterken. Volgens bestuurslid Bob Duis een geval van een uitzondering op de regel: ,,Als we niet stijf onderaan hadden gestaan, hadden we dit nooit gedaan. En het is maar voor vijf maanden.”

Speeltijd

Ignacio op zijn beurt is dit seizoen geen vaste basisspeler bij Kozakken Boys. De afgelopen twee duels ontbrak hij zelfs in de selectie van coach Danny Buijs. Zijn contract zou komende zomer sowieso aflopen in Werkendam. Met het vertrek van de aanvaller bespaart Kozakken Boys, net als vorig seizoen bij Powel het geval was, de nodige loonkosten op haar budget.

Band met Wetzel
Ignacio koestert bovendien een bijzondere band met André Wetzel. Beiden zijn niet alleen stadgenoten, maar Wetzel was ook degene die de aanvaller, toen nog speler van Westlandia, naar ADO Den Haag haalde.

Afrondende gesprekken
Kees Spaan, technisch directeur van Kozakken Boys, houdt in een reactie aan Voetbal247.nl nog een slag om de arm: ,,Er lopen inderdaad gesprekken, maar helemaal afgerond zijn die nog niet.” Zo is nog niet beslist of de overstap op huurbasis wordt geregeld of dat het contract van Ignacio in Werkendam wordt ontbonden en hij bij AFC op de loonlijst komt. Vanuit AFC-zijde wordt intern de komst van de spits echter al gecommuniceerd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD