dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRacistische teksten richting Dua: "Ga pepernoten strooien"

Racistische teksten richting Dua: “Ga pepernoten strooien”

De onrust na afloop tussen Kozakken Boys en Spakenburg vond niet alleen plaats bij de spelerstunnel, maar ook al langs de lijn. Spakenburg-verdediger Ralph Dua is daarbij racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisploeg.

Wil het achter me laten

In de Gooi- en Eemlander reageert Dua voor het eerst op de gebeurtenissen. “Het is dat jij belt, maar zelf heb ik totaal geen zin om de media op te zoeken, ik wil geen medelijden, ook al zijn er heel nare dingen naar me geroepen. Ik wil niet zielig doen en die gasten van Kozakken Boys zijn mijn energie ook niet waard. Spakenburg moet maar zien of het een protest gaat indienen tegen de behandeling door de supporters van Kozakken Boys, ik probeer het nu gewoon achter me te laten. Racisme? Ja, er werd bijvoorbeeld geroepen: ’Ga jij maar pepernoten strooien’. Het is belachelijk man.”

Spakenburg in beraad

Behalve de gebeurtenissen rondom Dua was er een opstootje in de spelerstunnel. Namens Kozakken Boys heeft voorzitter Henk de Goeij laten weten dat alles snel gesust was. “Vooropgesteld, het is absoluut nooit goed als er klappen vallen. Wat mij dan irriteert is dat het op social media vervolgens helemaal uit z’n verband wordt getrokken”, was zijn relaas in het Algemeen Dagblad. Spakenburg heeft nog geen standpunt naar buiten gebracht en of er een zaak van gemaakt gaat worden. Voorzitter Wim Huijgen liet desgevraagd aan RTV Utrecht weten dat er eerst intern gaat worden overlegd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD