dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagQuick'20 keihard onderuit bij Juliana'31, winst voor De Dijk

Quick’20 keihard onderuit bij Juliana’31, winst voor De Dijk

Quick’20 heeft de top van de Derde Divisie Zondag definitief uit het oog verloren. Door een keiharde 5-2-nederlaag bij Juliana’31 liep de achterstand wederom op, omdat De Dijk, Westlandia en Dongen wel gewoon wisten te winnen.

Belangrijke punten voor Juliana’31

Juliana’31 kon de drie punten goed gebruiken. De ploeg uit Malden stond onder de degradatiestreep, maar door Quick’20 met 5-2 te verslaan werd er een sprongetje op de ranglijst gemaakt. Juliana staat nu weer veertiende. De basis voor de zege werd in de eerste helft al gelegd. Met een 4-1-voorsprong werd de kleedkamer opgezocht, waarna de zege in de tweede helft niet meer in gevaar kwam. Ook HBS mocht drie punten bijschrijven. Het team van trainer Marcel Koning won met 1-0 van JVC Cuijk.

Geen fouten in de top

De Dijk boekte een overwinning op Hercules, maar eenvoudig was het niet. De koploper van Derde Divisie Zondag won met 3-1 van de Utrechters, maar vlak voor tijd stond het nog 1-1. Hercules speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, omdat doelman Fons Mulder een rode kaart had gekregen voor het neerhalen van Dennis Kaars. Daarna maakte De Dijk de 1-0 en leek het op een simpele zege af te stevenen. Dat bleek niet het geval, want in de tweede helft trok Nathan Bijl de stand gelijk. Hercules hield vervolgens lang stand, maar een paar minuten voor tijd ging De Dijk alsnog met de winst aan de haal. Harry Zwarthoed maakte de 2-1, waarna Tim Ruder het duel besliste.

Westlandia won zonder een al te grote inspanning met 0-3 van HSC’21. Door de overwinning blijft Westlandia het klassement in de tweede periode aanvoeren. Achter Westlandia pakte ook Dongen drie punten, tegen Jong De Graafschap. Eerder dit seizoen had Dongen nog verloren van de beloften van De Graafschap en ook nu was het weer geen makkelijke middag. Uiteindelijk won Dongen wel, met 3-2 en dat was mede dankzij twee goals van Remon Koenen.

Veel doelpunten in Groesbeek

Be Quick 1887 won met 2-5 van Jong Achilles’29. Aan de kant van Be Quick was Romano de grote man. Romano Djababoe maakte drie van de vijf doelpunten voor zijn ploeg. Ook zaterdag werd er in de Derde Divisie Zondag al één wedstrijd afgewerkt. Jong FC Den Bosch ontving EVV en ging met 0-2 onderuit.

Bekijk de Derde Divisie Zondag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD