Volg ons

Derde Divisie

Quick wint opnieuw ‘Haegsche’ derby van HBS, Jong Volendam vermorzelt JVC

Quick wint opnieuw ‘Haegsche’ derby van HBS, Jong Volendam vermorzelt JVC

Opnieuw is de Haegsche derby een prooi geworden voor Quick. Jong Volendam haalde flink uit tegen JVC Cuijk.

Liefst drieduizend toeschouwers waren afgekomen op de eerste Haegsche derby van dit seizoen en zij zagen hoe net als vorig jaar Marc Boshoff letterlijk het goudhaantje was. Hij scoorde vlak na rust de 1-0. Met nog een kwartier op de klok bracht Rachid Bouyaouzan de definitieve beslissing: 2-0. Het voetbal was niet groots van beide ploegen, maar de sfeer vergoedde veel, zo niet alles. Door de zege klimt Quick iets op de ranglijst en blijven de zorgen voor HBS groot.

JVC Cuijk ging hard onderuit bij koploper Jong Volendam, dat zich herstelde van de uitglijder vorige week. JVC keek binnen een half uur reeds tegen een 2-0 achterstand aan door Volendamse treffers van Gerry Vlak en Kevin van Gasteren. Tot overmaat van ramp viel ook doelman Desny Royendijk nog uit na een botsing, waardoor derde doelman en tevens keeperstrainer René van der Greft onder de lat moest. Hij kon niet voorkomen dat Vlak uit een strafschop 3-0 maakte. Jeroen van Schoonhoven redde nog wel de eer voor de gasten, maar daarna tilden Youssef Blel, Derry John Murkin en Nick Runderkamp de eindstand naar 6-1.

TEC rekende af met het stugge EVV. Na een half uur spelen scoorde – wie anders dan – Serhat Koc de 1-0, waar EVV eerder de paal en lat had getroffen. Ook de 2-0 kwam na rust van Koc.

UNA had weinig moeite op bezoek bij Westlandia. Rob van Boekel maakte na 12 minuten de 0-1, waarna een benutte strafschop door Jelle Schijvenaars de 0-2 betekende. Can Memisoglu deed echter wat terug voor de Naaldwijkers: 1-2. Wat niet hielp in de jacht op de gelijkmaker was de rode kaart die Nigel Odigi Nwankwo kreeg, plus een tweede strafschop voor UNA. Ditmaal stopte Edgar Leerdam echter de inzet van Schijvenaars. Na de pauze scoorde Brian Boogers de 1-3 en de 1-4, waarna Giovally Serbony na een uur spelen de 2-4 maakte. Westlandia eindigde het duel met negen spelers, toen Jedsel Markes geblesseerd uitviel en Edwin Grunholz al zijn wissels reeds had verbruikt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie