zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieQuick verslaat HBS in sfeervolle Haagse derby

Quick verslaat HBS in sfeervolle Haagse derby

Na veertien jaar kan de vlag in top bij Quick. De Haantjes versloegen stadsgenoot HBS in de Haagse derby op een volgepakt Craeyenhout: 1-3.

Vuurwerk
In een wedstrijd met veel publiek, een flinke dosis strijd, ludieke acties en vuurwerk nam Santy Hulst de 1-0 in het voordeel van HBS voor zijn rekening. Hij rondde een voorzet van Gino Mulder af. Lang konden de Kraaien niet genieten van de voorsprong, want Nabil Hadui tekende al snel voor de gelijkmaker. Het zorgde bovendien voor uitbundig vuurwerk, waardoor het duel zelfs even stilgelegd moest worden.

Gestopte strafschop
Direct na rust zorgde Frank van der Heiden voor de voorsprong voor Quick. Hij scoorde de 1-2 uit een voorzet van Marc Boshoff. Minimaal net zo belangrijk was daarop Quick-doelman Jari Puister, die een strafschop van Hulst stopte. De oud-prof kreeg later nog een dot van een kans, maar miste. HBS trachtte in de slotfase ten koste van alles de gelijkmaker te forceren, waarbij zelfs de doelman mee naar voren trok. Het bood Nabil Hadui echter de gelegenheid om in de tegenstoot de beslissende 1-3 te scoren en daarmee de Haagse derby in het voordeel van Quick te beslissen. Wat volgde was een immens volksfeest op het veld met spelers en fans van HV&CV Quick.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD