zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagQuick-coach Van der Zwaan: 'Duels met HBS worden 'een dingetje'

Quick-coach Van der Zwaan: ‘Duels met HBS worden ‘een dingetje’

Promovendus Quick debuteert in de Derde Divisie. Toch wil coach Paul van der Zwaan niet de bus parkeren op het eigen zestienmeter gebied, maar ‘gewoon’ haar eigen spel blijven spelen en waar mogelijk de aanval zoeken.

Nuances
Toch beseft hij ook dat de Haagse ploeg wellicht enige aanpassing zal moeten doen in de Derde Divisie: ,,De insteek zal inderdaad anders zijn, het gaat deze keer om handhaven”, stelt hij in het AD. ,,Dus zo snel mogelijk richting het aantal benodigde punten gaan. Wel zullen we de aanval blijven zoeken. Maar ook nuances aanbrengen in wat er wordt gevraagd om het juiste resultaat te bereiken. Dat hoeft trouwens geen nadeel te zijn, het kan ook betekenen dat onze aanvallers meer ruimte krijgen en vaker de diepte in kunnen. Vorig seizoen moesten we ons, omdat we de tegenpartij ver terugdrongen, vaak in een hele kleine ruimte redden.”

Chelsea
Door de ruil tussen Magreb ’90 en Jong Vitesse treft Quick komend seizoen de Arnhemse beloften: ,,Vitesse werkt samen met Chelsea, dus zou het zo maar kunnen dat er een aantal spelers meedoet dat vorig jaar nog in Engeland rondliep. Maar het kan ook dat er vijf A-junioren meedoen. Wat dat betreft kan je pech of geluk hebben.”

Derby
In de Haagse regio wordt al reikhalzend uitgekeken naar de derby tussen HBS en Quick: ,,Ha, dat wordt wel een dingetje…”, beseft Van der Zwaan. ,,Ik snap de sentimenten en de rivaliteit en vind dat ook prachtig. Maar in zulke duels moet je wel uitkijken dat je jezelf in je dadendrang niet voorbij loopt. Je moet altijd je eigen spel spelen. Speel je niet je eigen spel, ben je gezien.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD