maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieQuick Boys wint 'topper' van Jong Twente, Spakenburg verspeelt zege tegen ONS

Quick Boys wint ’topper’ van Jong Twente, Spakenburg verspeelt zege tegen ONS

In de beoogde topper tussen twee titelkandidaten heeft Quick Boys getoond dat het met Yordi Teijsse van niemand hoeft te verliezen. De Katwijkers wonnen dikverdiend van Jong FC Twente, terwijl Spakenburg opnieuw niet verder kwam dan een gelijkspel. Tegen ONS Sneek werd het 1-1. DOVO speelde op bezoek bij Jong FC Groningen met 2-2 gelijk.

Quick Boys – Jong FC Twente 2-0
De kraker op Nieuw Zuid was een bijzonder duel voor Jan Zoutman, die in het verleden bij Jong FC Twente werkte en tegenwoordig coach is van Quick Boys. Hij zag de Katwijkers na zeven minuten een strafschop krijgen, die benut werd door Yordi Teijsse (zie video). De teruggekeerde spits ontbrak vorige week vanwege de bruiloft van zijn vader. Na een kwartier werd het zelfs 2-0 door Max van Steen. Omdat de beloften van FC Twente slordig en onrustig speelden, kon Quick Boys vrij eenvoudig met die voorsprong de rust opzoeken. Na rust kwam de marge niet meer in gevaar en boekten de Katwijkers een fraaie zege in de topper tegen titelkandidaat Jong FC Twente.

Spakenburg – ONS Sneek 1-1
Spakenburg begon furieus met een verwoestende knal op de lat van Guido van Rijn. Dat spelbeeld zette zich voor rust voort, waarbij de Blauwen het initiatief hadden, maar Sneek loerde op de tegenaanval en geregeld er gevaarlijk uitkwam. Kansen waren er voor Bert Steltenpool en Tol. Vlak voor rust drukte Spakenburg het krachtverschil dan in doelpunten uit. Olivier Pilon scoorde de 1-0. Na de pauze leek Spakenburg op jacht naar het vergroten van de marge, maar tegen de verhouding in bracht Curty Gonzales ONS Sneek op gelijke hoogte. In de slotfase wisten de Blauwen er nauwelijks nog een slotoffensief uit te persen, waardoor het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarmee ONS ongetwijfeld het meest gelukkig was.

Jong Groningen – DOVO 2-2
DOVO kende een droomstart op bezoek bij de beloften van FC Groningen. Salim Amerzigiou tekende al in de eerste minuut voor de 0-1. Een minuut later was het bovendien al 0-2 via Joshua Patrick. Na een kleine twintig minuten deed FC Groningen wat terug via Michael Breij. Vlak voor rust bracht Amir Absalem de stand bovendien alweer in evenwicht: 2-2. DOVO kreeg twintig minuten voor tijd een nummeriek overtal nadat Daniël Camara Bos van Jong FC Groningen rood kreeg. De Veenendaalers wisten daar echter niet meer van te profiteren, waardoor het duel eindigde in 2-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD