Volg ons

Derde Divisie

Quick Boys wint nipt in Harkema, DVS’33 overtuigend langs Spijkenisse

Quick Boys wint nipt in Harkema, DVS’33 overtuigend langs Spijkenisse

Quick Boys heeft met een zwaarbevochten zege bij Harkemase Boys de druk op Spakenburg weer iets vergroot. DVS ’33 won met 3-0 van Spijkenisse.

Harkemase Boys – Quick Boys
Opvallende statistiek in aanloop naar het ‘risicoduel’ (om die reden werd geen bier geschonken op de Bosk vanmiddag), was dat Quick Boys nog nooit verloor in de geschiedenis van de Harekieten. Zeker in het heenduel in Katwijk leek die statistiek te worden gebroken: in blessuretijd stond het nog 1-2 voor Harkema, maar treffers van Yordi Teijsse en Arie de Vreugd bezorgden de blauw-witten alsnog de zege. Teijsse ging afgelopen week voor supporters door het stof in een video en lijkt daarmee aan te sturen op een hereniging.

Op de Bosk zagen de toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de Katwijkers wat gelukkig op voorsprong kwamen na een half uur door een eigen doelpunt van Jesse Renken. Het duel bleef nadien spannend. In de slotfase was Kelvin Maynard dicht bij de bevrijdende tweede Katwijkse treffer, maar hij trof de paal. In blessuretijd was Harekiet Bram de Groot met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Jesper Hogendoorn had een uitstekende reflex. Kort daarna zag De Groot in korte tijd twee keer geel en mocht daardoor als eerste gaan douchen.

DVS’33 – Spijkenisse
Spijkenisse reisde met een kater naar Ermelo, in de wetenschap dat concurrent ONS Sneek vrijdagavond won van VVOG. Daardoor was winst op DVS’33 eigenlijk noodzakelijk om te blijven jagen op de Friezen, die op de laatste veilige plek van de ranglijst staan. In DVS’33 trof het wel een ploeg die weer enigzins in vorm begint te raken, getuige twee uitzeges op Scheveningen en Harkemase Boys.

Het was Spijkenisse dat furieus aan het duel begon. Toen de ploeg van coach Peter Wubben was uitgeraasd, kreeg DVS’33 meer grip. De al vroeg ingevallen Maurice de Ruiter was met een assist belangrijk voor de openingstreffer vlak voor rust van Mike Ahrens. Ook na de pauze bleef Spijkenisse regelmatig stormen, maar beloond werd het niet voor haar aanvalsdrang. Een kwartier voor tijd deelde De Ruiter met een slimme vrije trap de mentale nekslag uit. In blessuretijd viel ook de 3-0, waarbij onduidelijk was of het nu De Ruiter was of een eigen doelpunt die op het wedstrijdformulier zal zijn genoteerd. Evengoed boekte DVS haar derde zege op rij, terwijl Spijkenisse degradatiezorgen houdt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie