Volg ons

Derde Divisie

Quick Boys verliest dure punten tegen ASWH

Quick Boys verliest dure punten tegen ASWH

Na een week die de geschiedenisboeken in zal gaan als “de week van Yordi Teijsse” morst Quick Boys twee dure punten in de thuiswedstrijd tegen ASWH. De thuisploeg komt met dat ene punt wel alleen op de tweede positie te staan, maar laat het de mogelijkheid liggen om meer druk op koploper Spakenburg te leggen.

Het gat tussen de twee blauw witte ploegen bedraagt nu 5 punten. Spakenburg moet echter nog een wedstrijd inhalen en komt komend Paasweekend tweemaal in actie. Wanneer zij dat weekend goed verteren, lijkt de strijd om de titel wel beslist en moet Quick Boys de Derde Periode winnen om zich te kunnen verzekeren van een plekje in de nacompetitie. Indien Spakenburg naast de titel ook de Derde Periode pakt, volstaat de huidige tweede plaats ook.

Niettemin had men op Nieuw Zuid op meer gehoopt tegen ASWH, dat onderin de middenmoot bivakkeert. De openingsfase was zeker niet verkeerd van de kant van de thuisploeg. Binnen tien minuten was de eerste grote kans voor de stand-in van Teijsse, Max van Steen, Stef Doedee kon redden en zag in de rebound Jesse van Nieuwkerk te slap inschieten. Vijf minuten later had Doedee geen antwoord op een inzet Van Steen, die werd vrij kwam voor de goal na goed terugleggen van Kenny Anderson, 1-0. Even later stond Doedee weer wel op zijn post bij een vrije trap van Delano a Cohen.

Na een half uur kon ook ASWH in aanvallende zin wat laten zien. Peter De Lange zag zijn schot net over het doel van Jesper Hoogendoorn gaan. Een minuut later was het wel raak. Nadat De Lange door Anthony Benthem binnen de beruchte lijnen onderuit werd getrokken, wees scheidsrechter van der Burg naar de stip. Het slachtoffer zelf tekende voor de gelijkmaker. Even later wilde het thuispubliek ook een strafschop, na een vergelijkbare overtreding op van Nieuwkerk, maar van der Burg wuifde het weg. Vlak voor rust kon van Steen nog twee keer gevaarlijk worden, maar hij vond, zoals zo vaak deze middag, Doedee op zijn weg. Het waren echter nog spaarzame momenten, want het spelniveau van Quick Boys bevond zich, na de 1-0, in een dalende lijn.

Deze lijn zette zich na rust door en nu deelde ASWH mee in de malaise. De Ambachters lieten het initiatief aan Quick Boys en stelden daar, behoudens een vrije trap net naast, maar weinig tegenover. De eerste opwinding voor het thuispubliek liet ruim twintig minuten op zich wachten. Van Steen beloonde het lange wachten met een heerlijke volley uit de draai, maar kwam weer niet verder dan de handen van Doedee. Er volgde een fase met mogelijkheden over en weer, maar onder andere Mels van Driel en Delano a Cohen wisten de mogelijkheden niet in resultaat om te zetten. Ook van Nieuwkerk werd nog een aantal maal gevonden, maar ook hij vond Doedee telkens op zijn weg. In de absolute slotfase heeft de lange spits pech als hij in kansrijke positie wegglijdt en tot overmaat van ramp kan ook invaller Philip den Hartog niet verder komen dan een schot in het zijnet.

Waar Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Odin ’59 in de slotfase nog wel de drie punten kon bijschrijven, gebeurde dat tegen ASWH niet. Het ene punt dat overblijft, werd door ASWH veel positiever begroet dan door Quick Boys, dat de druk op Spakenburg maar minimaal op weet te voeren.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie