Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Quick Boys-trainer Assink na puntendeling: ‘Dat moeten wij onszelf aanrekenen’

Quick Boys-trainer Assink na puntendeling: ‘Dat moeten wij onszelf aanrekenen’

Quick Boys liet zaterdag dure punten liggen in de strijd om de koppositie in de Derde Divisie. De ploeg van trainer/coach Erik Assink kwam niet verder dan een gelijkspel tegen De Dijk (2-2). De oefenmeester baalde na afloop zichtbaar van het teleurstellende resultaat en was kritisch op het feit dat de ploeg te gemakzuchtig werd nadat het op een fraaie voorsprong van twee doelpunten was gekomen.

Gewaarschuwd
,,Dat was niet een scenario dat in de boeken voorkwam, maar het was wel zo dat wij er nadrukkelijk voor gewaarschuwd hebben. Dat zoiets altijd op de loer ligt. Vorige week is dat gebeurd met Sparta Rotterdam in de Eerste Divisie tegen Helmond Sport, kansloos eraf met 3-0. We weten natuurlijk dat iedree tegenstander tegen ons aan het loeren is op een kansje of een mogelijkheid, daar moet je gewoon alert op zijn. Dan kom je op een 0-2 voorsprong, maar ook toen zaten er al momenten in die er niet al te degelijk en resoluut uitzagen. Dus de tegenstander had het idee dat er misschien wel wat te halen viel”, aldus Assink tegenover de camera van Omroep West.

Gemakzucht
De vraag is dan ook op welke wijze de trainer zijn team de volgende keer moet waarschuwen om puntenverlies te voorkomen in de strijd om de titel. ,,Dat is lastig want het is natuurlijk niet zo dat we er niet op bedacht waren. Ergens in ons achterhoofd hadden wij dit al wel voorzien dat het zou kunnen gaan gebeuren. Dat het een van de wedstrijden is vlak voor de winterstop met een tegenstander die vorige week heeft gewonnen met 4-1 van ASWH. Dan komt het grote Quick Boys op visite. Ze geven 110 of 120 procent en na de 0-1 en 0-2 gaven wij de indruk dat het klusje geklaard was. Door de gemakzucht geven wij de tegenstander het gevoel dat er meer te halen is dan een kleine nederlaag. Dat moeten wij alleen onszelf aanrekenen.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag