Volg ons

Derde Divisie

[SAMENVATTING] Quick Boys toont veerkracht tegen Spijkenisse

[SAMENVATTING] Quick Boys toont veerkracht tegen Spijkenisse

Na een onrustige week kan Quick Boys met een positief gevoel de winterstop in. De Katwijkers toonden veerkracht door een achterstand om te buigen in een 3-1 zege op Spijkenisse.

Zoutman
Quick Boys kende een roerige week, waarin het trainer Jan Zoutman op non-actief zette. De voormalig coach van HFC Haarlem, IJsselmeervogels en Jong FC Twente werd geslachtofferd voor de wisselende resultaten. Want hoewel de Katwijkers op dat moment vierde stonden in de Derde Divisie, waren zowel achterban als clubleiding niet tevreden over het spel met name op het eigen Nieuw Zuid. De 2-4 nederlaag vorige week tegen Scheveningen werd Zoutman fataal.

Nieuw Zuid-complex
Zodoende was assistent-trainer Laurens Mouter, uiteraard geflankeerd door Dirk Kuijt, eindverantwoordelijk tijdens het duel met Spijkenisse. Interessant was dan ook of Quick Boys onder het duo wél een goed resultaat kon neerzetten op Nieuw Zuid. In Spijkenisse ontving het daar wel een haast ideale tegenstander voor, want hoewel de promovendus zeer attractief voetbal speelt, blijven de punten nog wat achter, mede omdat Spijkenisse een abonnement lijkt te hebben op gelijke spelen.

Afwachtend begin
Na een afwachtend eerste kwartier leek Quick Boys opnieuw met zichzelf te worstelen. Het keek na ruim een half uur spelen tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Marvin van der Pluijm. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg meerdere schotmogelijkheden, maar de gelijkmaker wilde er niet in.

Ontketend
Na de pauze lukte dat wel. Tim Bloemendaal haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en tekende voor de gelijkmaker. Wie anders dan Yordi Teijsse was daarna verantwoordelijk voor de Katwijkse voorsprong: 2-1. Quick Boys was duidelijk ontketend en binnen mum van tijd werd het ook 3-1 door Jesse van Nieuwkerk. In blessuretijd leek Delano a Cohen ook nog de 1-4 te maken, maar zijn inzet verdween op de lat.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie