donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlUitgelichtQuick Boys-supporter Eric Jansen in actie voor Team Jayme: 'Dat jochie laat...

Quick Boys-supporter Eric Jansen in actie voor Team Jayme: ‘Dat jochie laat me niet los’

,,Dat jochie laat me niet los!” Eric Jansen zegt het met een fanatisme die hij normaal alleen zou laten zien tijdens de Katwijkse derby. Het verhaal van Jayme, die lijdt aan een ernstige spierziekte, relativeert echter elke voetbalrivaliteit tot minuscule proporties. Sterker nog: het voetbal laat juist de kracht van verbinding zien als het echte leven daar om vraagt. En Jansen wil juist die kracht aanspreken ter ondersteuning van Stichting Team Jayme. ,,Het zou toch prachtig zijn als het hele amateurvoetbal supporter wordt van Team Jayme?”

De ontwikkelingen in de zorg sinds de invoering van marktwerking zijn al jaren een grote ergernis voor Eric Jansen. ,,De enige partijen die verdienen aan de zorg, de verzekeringen en de farmaceutische industrie, bepalen hoeveel geld er aan welke persoon wordt uitgegeven. Het is eigenlijk te zot voor woorden.” Het smeulende vuurtje van de ergernis leidde tot voor kort nog niet een hevig gevoel van actiebereidheid bij Jansen. Het kruitvat had nog een lont nodig. Het verhaal en de foto van de elf maanden oude Jayme Avery van Pelt vormen die lont.

,,Toen ik de foto van dat mannetje zag brak mijn hart. Ik moest er echt wat mee,” vertelt Jansen. Hij besluit om via zijn club Quick Boys een aantal verzamelde wedstrijdshirts en een uniek schilderij (gemaakt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van zijn club) ter veiling aan te bieden om zo geld in te zamelen voor een peperduur medicijn (kosten 1,9 miljoen Euro) waarmee het leven van Jayme niet alleen verlengd, maar ook kwalitatief verbeterd wordt. ,,Op 24 mei viert hij zijn eerste en misschien wel enige verjaardag. En dat omdat de regeltjes bepalen dat het medicijn in Europa nog niet beschikbaar is!” Om die 1,9 miljoen bij elkaar te krijgen hebben de ouders van Jayme Stichting Team Jayme opgericht. Deze stichting zet zich niet alleen in voor Jayme, maar heeft als algemeen doel om gezinnen met een kind met een zeldzame spierziekte op diverse gebieden te ondersteunen (uitgebreide informatie vind je op teamjayme.nl).

Hoe trots Eric Jansen ook is op zijn club, ook hij beseft wel dat je met drie shirts van Quick Boys geen 2 miljoen binnen harkt. ,,Mijn doel was om een eerste stap te zetten en het werk van Team Jayme onder de aandacht te brengen. Het amateurvoetbal is daarvoor een prima podium.” Jansen doet dan ook een dringende oproep aan iedereen binnen het amateurvoetbal. Allereerst om te doneren via de website teamjayme.nl. Ten tweede om items te doneren voor een nog grotere veiling.

,,Met zoveel clubs, spelers en historie moet het toch mogelijk zijn om een prachtige veiling te organiseren en gezamenlijk een prachtig bedrag op te halen voor Jayme? Als iedereen iets doet, doen we met zijn allen heel veel.” Clubs, spelers en supporters die een item voor de veiling ter beschikking willen stellen, kunnen via de mail contact opnemen met Jansen: [email protected] of de redactie van Voetbal247.nl mailen. Wij zorgen er dan voor dat alle mails bij Eric terecht komen.

In de komende weken hoopt Jansen meer details te kunnen geven over de veiling. ,,Ik ben nu druk bezig met de organisatie en het aanschrijven van mijn contacten, maar zodra ik meer weet, weten jullie het ook.” Tot besluit doet hij, nog eenmaal uit de grond van zijn supportershart, de oproep aan alle andere supporters om vooral te doneren. ,,Laten we met zijn allen dit keer hetzelfde team steunen en naar dat doel van 1,9 miljoen helpen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD