dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieQuick Boys stelt Aandewiel aan als nieuwe trainer

Quick Boys stelt Aandewiel aan als nieuwe trainer

Quick Boys heeft Gert Aandewiel aangesteld als nieuwe trainer. De Katwijkers zochten na het op non-actief stellen van Jan Zoutman een nieuwe coach en vonden die uiteindelijk binnen de eigen geledingen.

Kuijt en Mouter assistenten
Aandewiel wordt ook na de winterstop geassisteerd door zowel Laurens Mouter als Dirk Kuyt. Zowel Aandewiel, Mouter als Kuijt zijn echte clubmensen, die de vereniging door en door kennen. Waar Kuijt vanuit de Katwijkse jeugdopleiding begon aan een fraaie spelerscarrière die hem naar FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenebahce voerde, was Aandewiel als trainer actief bij onder meer Quick Boys, HFC Haarlem, Sparta, NAC en FC Oss. De afgelopen jaren fungeerde hij als technisch manager op Nieuw Zuid. Kuijt beëindigde afgelopen zomer zijn profcarrière en ging dit seizoen aan de slag als assistent-trainer bij Quick Boys.

Geen aanpassingsproblemen
Aandewiel tekende als hoofdtrainer een contract voor anderhalf jaar. ,,Het voordeel is dat ik alle spelers ken en andersom. Ook is Nieuw Zuid bekend werkterrein voor mij. Ik zal niet met aanpassingsproblemen kampen. Er liggen voor ons voldoende kansen om het seizoen tot een succes te maken”, reageert hij op de clubsite. ,,Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik met ingang van het seizoen 2018-2019 voor de groep zou komen te staan. Toen ik door het bestuur werd benaderd om per direct aan de slag te gaan, voelde ik me min of meer verplicht om de toegeworpen handschoen op te nemen. De huidige selectie is immers onder mijn leiding samengesteld. Daarnaast ben ik trainer van beroep en Quick Boys is en blijft mijn club. Ik heb dan ook weloverwogen ingestemd met het verzoek’’.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD